18.4.2007

Pikaruokalassa


Tästä ei paljon enää sosekeiton tekeminen helppone. Pikaista, kevyttä ja maukasta.


Parkusosekeitto

2 annosta (tekoaika 7 minuuttia)

½ l vettä
1 pss (200 g) pakasteparsakaalia
1 pss (250 g) pakastekukkakaalia
1 kanaliemikuutio
kuivattua basilikaa
pippuria
suolaa
(voita)
nokare homejuustotuorejuustoa

Keitä vihanneksia n. 3-4 minuuttia vedessä, johon on lisätty kanaliemikuutio ja mausteet. Poraa huolellisesti tasaiseksi sauvasekottimella. Voita saa lisätä lusikallisen, jos haluaa. Lisää lautaselle vielä nokare tuorejuustoa ja nautiskele täysjyväsämpylöiden kanssa.

4 kommenttia:

 1. Joskus amatöörikokkiurani alussa venyin vielä hieman simppelimpään suoritukseen; pussi peruna-purjo-pakastetta, kasvisliemikuutio, pippuria ja loraus kermaa. Mut kyl tääki mitaleille pääsee :-D Niinku mikä tahansa sosesoppa jos saa mällätä siihen raejuustoa!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa. Tuollainen valmistusaika todella houkuttelee kokeilemaan.

  VastaaPoista
 3. Sosekeitot toimii aina! Hyvää ja nopeaa...
  tätä yhdistelmää ei ole tullut vielä kokeiltuakaan.

  VastaaPoista
 4. Sosekeitoissa on myös se hyvä puoli, että maku vaan paranee kaapissa, kuten keitoissa yleensäkin. Toinen hyvä puoli on valmistamisen helppous. Ei tarvi jännittää, heittää vaan kattilaan ainekset ja ajaa tasaiseksi. Toisaalta, ei tällekään keitolle pahaa tekisi, jos kuullottaisi hieman sipuleita ensin kattilan pohjalla. Pahaa ei myöskään tekisi, jos olisi pakkaseen keitellyt valmiiksi liha-/kana-/kasvisliemiä, mitä sitten voisi keittoihinsa käytellä.

  Sosekeiton maustamisesta vielä sen verran, että mitä miedomman makuisia vihanneksia käytän, sitä helpompi sosekeitto on pilata liialla maustamiskikkailulla. Perusmaut kuntoon ja homma on paketissa.

  VastaaPoista