28.4.2006

Peko(o)nipähkinää

Suunnitelmissani oli toteuttaa vielä yksi ruoka pekoniviikolle. Alkaa kuitenkin tulla pekoni jo korvista ulos, joten saa jäädä. Käytiin nimittäin eilen Parillassassa syömässä ja pakko oli sitten listalta valita juuri se ruoka, johon oli sotkettu pekonia. Entrecôte houkutteli kuitenkin liikaa: 250 grammainen pihvi ja hinta 14,60€. Ei paha. Pihvi olikin tosi hyvää, mutta annos oli aivan liian rasvainen. Neulapapuja sotkettu pekonin kanssa, älyttömän rasvaiset maalaisperunat, pihville maustevoi, ja anttihan on tunnetusti aika rasvaa tihkuva pihvi. No hyvää kaikki siis oli, mutta turhan rasvainen kokonaisuus.

Laitan kuitenkin reseptin jakoon. Tämä on nimittäin mainio lisäke. Toteuttakoon joku muu sen, jos haluaa tai vaikkei haluaisikaan. Ruusukaalit jakaa mukavasti porukan. Niistä joko pitää tai ei pidä. Minä pidän.



Peko(o)nipähkinäiset ruusukaalit

pikku läjä ruusukaaleja
8 pekoniviipaletta
2 tl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
3 rkl vettä
3 rkl omenaviinietikkaa
2tl dijon sinappia
½ dl pekaanipähkinöitä

1. Pese ruusukaalit ja tee jokaisen kantaan pieni x-viilto veitsellä. Kanta kypsyy hitaammin, mutta x-viilto auttaa. Keitä kaaleja suolavedessä n. 7-10 minuuttia. Älä kuitenkaan ylikypsennä, sillä maku kärsii.

2. Kaalien keittyessä paista pekonit pannulla rapeiksi. Poista pekonit ja laita ne valumaan talouspaperin päälle. Lisää jauhot pekoneista jääneen rasvan joukkoon pannulle ja sekoittele kunnes seos alkaa hieman kuplia. Ota pois lämmöltä.

3. Sekoita kulhossa fariinisokeri, vesi, viinietikka ja sinappi. Lisää syntynyt seos tasaisesti sekoittaen rasva-jauhoseokseen. Laita kypsät ruusukaalit tarjoiluastiaan ja kaada kuuma kastike kaalien päälle.

4. Paloittele pekonit ja pähkinät pieniksi ja ripottele kaalien päälle.

6 kommenttia:

  1. Tuota voisin kokeilla. Pidän itse sekä pähkinöistä että ruusukaalista. Sarjis on kiva.
    Kauppoihin on tullut älyttömästi kaikkia uusia juttuja. Mistä sitä tavallinen perunankeittäjä tietää, mihin niitä voisi käyttää? Siinä mielessä se vanha kokkiohjelma oli hyvä, missä vieraat toivat tietyllä rahasummalla kassillisen aineksia ateriaa varten.
    Pienenä vinkkinä osaajalle. ;)

    VastaaPoista
  2. I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
    »

    VastaaPoista
  3. What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
    »

    VastaaPoista
  4. Tää menee niiiin kokeiluun! Saisinkohan miehekkeenkin syömään ruusukaaleja tällä reseptillä, veikkaisin. Maissihimoja ei ole tänään esiintynyt, en siis lähde testiostoksille.

    Ja tuo sarjakuva, hahhaa =)

    VastaaPoista
  5. No jos tällä et saa miestäsi ruusukaaleilemaan, niin et kyllä millään muullakaan :()

    VastaaPoista