Arvio perustuu TableOnlinen kautta vuoden 2022 annettuihin asiakasarvosteluihin. 

Vähätalo on huomannut, että kasvisruoka ja myös vegaaninen ruoka kiinnostavat tänä päivänä yhä useampaa. Kuoren vakioasiakkaissa on kaikenikäisiä. 

Herkullisella kasvisruoalla juhlistetaan myös tärkeitä päiviä

– Tulevana viikonloppuna meillä juhlii seurue 88-vuotispäiviä. Melkein joka viikonloppu on juhlia, usein mukana on monta sukupolvea, Vähätalo iloitsee.

Kuori on monelle paikka, jonne suunnataan aina kun matka vie Turkuun. On heitäkin, jotka tulevat Kuoreen varta vasten kauempaa. Vakioasiakkaissa on paljon pääkaupunkiseutulaisia ja hyvän ruoan ystäviä muualta Suomesta.

Vähätalo on tyytyväinen siihen, että asiakkaat arvostavat juuri sellaista tekemisen tyyliä, johon Kuoren väki luottaa. Palautteissa kiitellään ystävällistä palvelua ja lämminhenkistä tunnelmaa. 

"Eräs asiakas kuvaili, että Kuoressa tuntee olevansa vieraana sellaisen ihmisen luona, joka arvostaa vierastaan suuresti." 

Kuoressa ei pönötetä, vaan luotetaan rehtiin tekemiseen ja tietynlaiseen rentouteen.

Kuori on suosittu illallispaikka, joten pöytä kannattaa varata ajoissa erityisesti silloin, jos mielii illalliselle viikonloppuna. 

Illallismenun bravuuri on seitan

– Saamme asiakkailta usein palautetta, että he eivät ole koskaan aiemmin syöneet niin hyvää seitania. Meillä on taikureita keittiössä, he onnistuvat sekä Seitanin maustamisessa että juuri oikeanlaisen tekstuurin luomisessa, Vähätalo sanoo. 


Tällä hetkellä koko maistelumenu on vegaaninen ja se on saatavana myös gluteenittomana. Gluteenittomat leivät, kuten muutkin leivät, leivotaan itse.

– Kuori on suosittu myös lounasaikaan. Lounasvalikoimasta löytyy muun muassa härkäpapufalafeleja, jotka ovat valmistettu regeneratiivisesti viljellyistä härkapavuista. Regeneratiivisessa viljelyssä pelto lepää joka toisen vuoden. Se vähentää lannoitteiden tarvetta.

Vähätalo mainitsee, että tavallisesti falafelit tehdään ulkomailta tuoduista kikherneistä.

– Meidän falafeleihin tulee luomuhärkäpapu Uudestakaupungista.

Falafelin tuotantotapa kuvaa Vähätalon mukaan hyvin Kuoren filosofiaa. Ympäristö huomioidaan kaikessa tekemisessä ja asiakkaille halutaan tarjota huolella tuotettua ja tehtyä ruokaa sekä juomaa. 

Vähätalo innostuu kuvailemaan Kuoren juomavalikoimaa, jolla halutaan yllättää asiakkaat iloisesti. Asiakas saattaa innostua vaikkapa siitä, kuinka hyvin oranssit, happamasti puraisevat viinit sopivat ruoan kylkeen.

Juomalistalla on vanhan maailman viinejä ja muun muassa hollolalaista mustikkaviiniä, joka on ainut kansainvälisesti palkittu kotimainen mustikkaviini.

– Myös hävikkiyrteistä tehdystä, aina hieman erimakuisesta Herbert-yrttihörpystä, tuli hitti – ehkä vähän yllättäenkin, Vähätalo sanoo. 

Kuvat: Nora Niemispelto