15.11.2022

Savusimpukka-lohipasta

Fanitan savustettuja simpukoita kasvisöljyssä. Ihan Rainbowlta saa Tanskalaista purkkikamaa, hintakin jää reippaasti alle kolmen euron. Jos ostat muita, tsekkaathan, että purkissasi on ovaalinmuotoinen MSC-sertifikaatti.

MSC (Marine Stewardship Council) kertoo, että kyseisen kalan alkuperä tunnetaan ja se on kalastettu sertifikaatin asettamien kestävyyskriteerien mukaisesti. Tavoitteena on varmistaa, etteivät kalakannat romahda pyynnin seurauksena, eikä muuta meriluontoa vahingoiteta. MSC on vertailututkimuksissa osoittautunut luotettavimmaksi pyydetyn kalan ympäristömerkiksi. Eli suosi siis sitä!

Simpukat ovat todella monikäyttöisiä, meitsi tykkää latoa niitä erityisesti pastan seurana. Eikä se pastaa ainakaan huononna, jos siihen ui myös kirjolohi jälkeläispallukkoineen.



Savusimpukka-lohipasta

350 g spagettia
1 dl pastan keitinvettä talteen

200 g / 120 g savustettuja simpukoita (Rainbow) ja öljyt mukaan
sitruunamehua
suolaa
tuoretta basilikaa (tilli käy myös)
1 rkl tomaattipyreetä 
lisää öljyä
mustapippuria

1 keltasipuli
2 reilua valkosipulikynttä
2 dl kuohukermaa

parmesaania

100 g savulohta
50 g kirjolohenmätiä

suolalastuja
jotain vihreää esim. retiisinversoja tai muuta nannaa

Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä. Ota keitinvettä talteen reilu desi. Yhdistä simpukat, sitruunamehuturaus, normisuola, tuore basilika, tomaattipyree, öljyt ja pippurit. Jätä hetkeksi marinoitumaan. 

Freesaa kasarissa sipulit ja lisää kuohukerma. Huuhtele pasta pikaisesti ja kaada kasariin. Sekoittele hyvin, lisää samalla keitinvettä ja parmesaania, joka saostaa kastikkeen. Lisää simpukkahässäkkä ja ja savulohipalat ja sekoittele varovasti. Siirrä lautasille, tässä vaiheessa parmesaania mahtuu taas lisää mukaan. Kirjolohenmäti, sormisuola ja kivat versot viimeistelevät annoksen. Eikä lisäpyöräytys mustapippuriakaan väärin ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti