27.8.2020

Itämeripäivänä 27.8. tarjolla n. 25 000 annosta lähikalaa Turun kouluissa ja päiväkodeissa

Kuvituskuva: Ingebor Kråka / Pixabay

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio (TSYK) on haastanut koulut syömään Itämerta puhtaaksi Itämeripäivänä 27.8.2020. Haaste syntyi halusta tehdä vielä enemmän töitä Itämeren ja Saaristomeren hyvinvoinnin eteen. Itämeripäivänä kaikissa Turun kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa tarjoillaankin yhtenä ruokavaihtoehtona lähikalaa.

Lähikalan syöminen vähentää Itämeren rehevöitymistä poistamalla fosforia vedestä. Samalla tuetaan paikallisia yrittäjiä ja kalastajia.

– Olemme saaneet tähän mennessä haastettua mukaan yli sata koulua ympäri Suomen. Turun ja sen lähikuntien lisäksi lähikalaa 27.8. syövät muun muassa koulut Vaasasta, Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Kokemäeltä sekä Helsingistä, kertoo biologian ja maantieteen lehtori Nina Brander TSYKin lukiosta.

Syö Itämeri puhtaaksi -haasteetta koordinoi STEAM Turku. Haasteessa ovat mukana TSYKin ja STEAM Turun lisäksi John Nurmisen Säätiö, Arkea, Itämeripäivä, Itämerihaaste, Lounais-Suomen LUMA-keskus, Ainutlaatuinen Saaristomeri, Turun Nuorkauppakamari ry ja Opetushallitus.

TSYKin lukion Itämeripäivän ohjelma:

  • klo 8.15 Itämeripäivänavaus
  • Aamupäivä: Luovan kirjoittamisen paja (Jaana Kouri, Åbo Akademi)
  • klo 11–13 Hylje-patsaan luovutus koulun pihalla (HejHylje-hanke)
  • Tehtäväpaketteja oppitunneilla
  • klo 18.00 TSYKin merilinjalaiset pulahtavat Itämereen purjehduksellaEi kommentteja:

Lähetä kommentti