10.3.2019

Kesäkurpitsapasta

Jotenkin kesäkurpitsa on aina saanut aikaan minulle hieman mauttoman fiiliksen. Olen tehnyt siitä vaikka mitä hyvää, mutta silti tylsyys on iskostunut mieleeni. Kesäkurpitsa taipuu kuitenkin vaikka kuinka moneen juttuun. Unohdetaan tylsyys.

Tällä kertaa lähdin naittamaan kesäkurpitsaa pastan kanssa. Inspiraatio reseptiin tuli täältä, tosin lisäsin sitruunan kirpeyttä peittämään hiukan sokeria ja paistoin vielä lisäksi halloumia. Enkä laittanut ollenkaan ricotttaa, jota oli alkuperäisessä ohjeessa.  

Tämä on hyvä ohje, kannattaa testata.



Kesäkurpitsapasta

spagettia, tagliatellea tai gnoccheja (jotain jossa on tarttumapintaa)

1 isohko kesäkurpitsa
nippu tuoretta basilikaa ja rucolaa

1 valkosipulinkynsi
250 g mascarponejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu
½ rkl sokeria

suolaa
mustapippuria
vähän pastan keitinvettä

50 g raastettua parmesaanijuustoa
halloumijuustoa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko kesäkurpitsa paloiksi. Sekoita tehosekoittimessa kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi. Tarkista suola ja pippuri. Sekoita kastikkeeseen pastan keitinvettä, jotta saat kastikkeesta juoksevampaa.
Kääntele kastike pastan joukkoon. 
Kuutioi halloumi ja paista pannulla. Lisää annosten päälle.  

Juomaksi: Juustoisen kesäkurpitsapastan kanssa sopii kivasti kuplat, kevyt päärynäisyys ja hento persikkaisuus. Juomaksi Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biogico Brut. Tämä 2017 vuoden italialainen kuohuva kustantaa tällä hetkellä Alkossa 14,99€ ja on ehdottomasti hyvä ostos. 
Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti