3.10.2013

Suppilovahvero-fetapiirakka. Piste.

Suppiloita näyttää olevan tänä syksynä runsain kauhoin, reseptiä jakoon siis. Tässä yksi lemmikeistäni.



Suppilovahvero-fetapiirakka

suolaisen piirakan pohja
3 kourallista suppilovahveroita
4 cm pätkä purjoa pilkottuna
100 g fetajuustoa kuutioina
2 dl ranskankermaa
130 g juustoraastetta
nyrkillinen persiljaa pilkottuna
1 kananmuna
mustapippuria
oreganoa
muutama kirsikkatomaatti puolitettuna
muutama aurinkokuivatttu tomaatti
pätkä kesäkurpitsaa

Paista suppiloita hetki pannulla ja lisää purjo. Painele piirakkapohja vuokaan. Lisää suppilot ja purjot. Heittele fetat seuraavaksi. Sekoita ranskankerma, juustoraaste, persiljaa, muna, pippuri ja oregano. Kaada 2/3 tasaisesti vuokaan. Seuraavaksi kirsikkatomaatit ja pienemmiksi vedetyt aurinkokuivatut. Leikkaa vielä kesäkurpitsasta muutama ohut siivu piirakan päälle ja sitten loput ranskankermatäytteestä. Uuni 200 asteeseen ja paistoaika alatasolla n. 35 minuuttia.

Suolaa tämä ei välttämättä kaipaa, kun on kerran fetaa ja juustoraastetta. Suppilot voit tietty maustaa suolalla. Ja natustamaan.


2 kommenttia:

  1. Moikka taasen :)
    Kiitos kangasrouskutahna ohjeestasi, hyvää oli ja nyt on kokeiltava tämäkin...
    Ohjeesi ovat "makuuni", ei tarkkoja mittoja & turhaa kikkailua.En oikein jaksa sellaisia, vaan huiskasen vähän sinnepäin ja sitten katsotaan mitä tuleman pitää :)
    Musiikkivinkitkin ovat mukava lisä ohjeiden lisänä.
    Se on sitten huomenna lähdettävä taas kukonlaulun aikaan suppiksia hakemaan ettei joudu hirvestäjien "sihtilinjoille";)

    VastaaPoista
  2. Moi :)

    Kiva kuulla. Juu, ruoanlaittoni on vähän-sinne-päin-oho-eiku-asenteista. Leivonnassa yritän olla tarkempi. Elän taas välillä musakautta ja aion myrkyttää lukijoitani satunnaisesti.

    VastaaPoista