16.2.2013

Quorn osuu maaliin

Mukavaa että Suomeenkin saadaan free range -kanala. Munax ilmoitti, että ulkona tallustelevien kanojen munien myynti aloitetaan helmikuussa ja hinta tulee olemaan jossain lattimunien ja luomunien välissä. Kanat pääsevät ulkoilemaan luukusta ja pihalle on järjestetty viriketoimintaa, joka siis houkuttelee niitä ulkoilemaan. Pihalla järjestetään mm. konsertteja ja erilaisia tansseja, joista suurimman suosion tähän mennessä on saanut tiputanssi. Myös riverdancella on oma kannattajakuntansa. 

Jos kuitenkin kanat ja broilerit tai niiden tuotantotavat ällöttävät niin paljon, ettet halua olla missään tekemisissä kyseisten lihojen kanssa, löytyy siihenkin ratkaisu: quorn. Olen maistellut vasta vajaan kymmenen kertaa ja olen ihan tosissani alkanut pitää sitä. Maku on hyvin broilerimainen ja ainakin quornkuutioissa tai -suikaleissa rakennekin on hyvin samankaltainen. Käytännössä quorn on sieniproteiineista valmistettavien proteiinivalmisteiden tuotemerkki. Tuotetta mainostetaan vähärasvaisena,-kalorisena ja ympäristöystävällisenä. Mahtava lihankorvike.

Quornista ja tortilloista saa hyviä pikaruokia, esim. pitsoja ja kääröjä. Vaivatonta ja nopeaa. Kääröjen sisään laitoin salaattia, punakaalia, quornia, kermaviiliä ja savuhöysteistä salsaa. Ja sitten pitsaan.
Quorn-sinihomepitsa

pohjakastike (sekoita ketsuppiin oliiviöljyä ja oreganoa)
tortilloita
quornia
sinihomejuustoa
jalapenoja
ananasta
pisaratomaattia
juustoraastetta

Valele tortilla tarkasti reunoja myöten pohjakastikkeella. Sijoita muut täytteet ja paista 200 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Ole tarkkana, tortillat kärähtää nopeasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti