20.6.2007

Miten olis?

Nopea kysymys: Haluaisikohan joku hoitaa tämän kuukauden ruokahaasteen minun puolestani? Asia on nimittäin niin, että jäänkin keskikesän pahojen henkien karkotusjuhlan jälkeen toviksi Kangasalle Längelmäveden rannalle ja haasteen hoitaminen menee ymmärrettävän vaikeaksi. Ei sinänsä, kaksi on vasta ilmoittautunut, joten vähissä on teidänkin panoksenne senkin laiskurit. Taas on piiskalle käyttöä.

Toinen vaihtoehto on, että nappaan hieman jatkoaikaa heinäkuulta, joka ei sinänsä varmaan ole kovin suuri ongelma. Eli kuitas on?

Ja tässä juhannukselle maisteltavaa. Erinomainen tsalladi, jossa punasikurin kevyt karvaus, päärynän makeus, serranon suolaisuus, vuohenjuuston sattuva samettisuus ja siementen pehmeä paahteisuus saavat kuolasuonet täyttymään, öö tuota... no vaikka gourmetkuolalla.


Määkivän vuoristovuohen salaatti

vuonankaalia
punasikuria
jotain vihreää salaattia
tlk päärynää
auringonkukansiemeniä
serrano-kinkkua ("vuoristokinkku")
valkosipulinkynsi
vadelmaviinietikkaa
vuohenjuustoa
mustapippuria myllystä

Revi sikuri ja vihreä salaatti ja sekoita vuonankaalin kanssa. Paloittele päärynät
ja paahda auringonkukansiemenet rasvattomalla pannulla. Leikkaa kinkku biiteiksi. Lisää päärynät, siemenet ja kinkku salaattiin. Hakkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi ja nakkaa sekaan. Tujauta joukkoon kevyesti viinietikkaa. Leikkaa vuohi viipaleiksi ja käytä todella pikaisesti mikron kautta. Lisää juusto salaattiin ja rouskaise päälle aivastuksellinen mustapippuria.

Meillä tätä lappoiltiin uusien perunoiden ja tsatsikin kanssa.

7 kommenttia:

 1. Voisi olla hyvä idea ottaa jatkoajaksi KOKO heinäkuu. Eli kannatan venyttämistä minä (varsinkin kun en ole vielä ehtinyt juurikaan panostaa haastepostauksen vaatimaan tuotekehittelyyn...).

  VastaaPoista
 2. Ai sei jatkoaikaa! ...eli samoilla linjoilla. Kesällä muutenkin porukat siellä täällä metässä ja marjassa. Jos käy jollekin tylsäksi niin voidaan ottaa ohjelmaan salamahaasteet kaksintaisteluina. Eiksjea?!

  VastaaPoista
 3. Mullekkin käy jatkoaika... tosin kerkesin jo hätäpäissäni mennä ilmoittautumaan kisaan, että pääsen laiskurin leimasta =)

  VastaaPoista
 4. Eikun heinäkuun puolelle vaan! Varmasti ehtii porukka paremmin osallistua. Meikäläinenkin meinasi skipata tämän kierroksen kiireiden takia, mutta heinäkuussa ehtisi osallistua.

  VastaaPoista
 5. Jatkoaikaa puoltaisin minäkin vaikka oma vastine taitaa tulla nyt viikonloppuna. Ehkä. Tälleen ehtii vielä treenata jos on tarvis :P

  VastaaPoista
 6. Mekin olemme koittaneet viritellä haastepostausta kasaan kovaa kyytiä tällä viikolla, mutta kilpa-ajan jatkaminen heinäkuun loppuun passaa mainiosti, kun heinäkuun haaste jäisi meiltä joka tapauksessa näillä näkymin kokonaan väliin.

  Voisihan samaan haasteeseen lisätä jonkin kakkosvaihtoehdon (piknik-eväs! piknik-eväs!) niille, joilla kokkausintoa piisaa, ja äänestetään sitten kaikista kesäsapuskoista suosikki sitten, kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 7. Selvä se sitten on. Eli jatkukoon heinäkuun ajan.

  VastaaPoista