11.6.2020

Pasta Alfredo on pakko testata

Tämä on ruoka, joka jokaisen pitäisi opetella valmistamaan. Pasta Alfredosta on monia väännöksiä, ihan yksinkertaisimmillaan siihen tulee pastaa, kermaa ja parmesaania. Itse pidän hieman happamamammasta mausta ja olen vaihtanut kerman smetanaksi.

Onhan tämä meikäläisen Alfredo aikamoinen pommi, mutta eipähän jätä kylmäksi liialla keveydellään. Tällä kertaa päätin lisätä vielä parsaa, se on sentään kevyttä. 

Pastan kanssa ei kannata olla turhan ihmeissään. Parhaiten tähän sopii jokin sellainen, jossa on paljon litteää tarttumapintaa kuten fettuccine tai pappardelle. Fettuccine on tagliatellesta Roomassa käytettävä nimitys.Pasta Alfredo (2–3 annosta)

300 g tagliatellea
2 rkl voita
1 salottisipuli
1 suuri valkosipulinkynsi
2 dl smetanaa (20 % rasvaa)
1 dl parmesaania raastettuna
0,5 dl pastan keitinvettä
suolaa ja pippuria reilusti
tuoreita yrttejä kuten rakuunaa ja basilikaa
päälle kevätsipulin vartta
3-4 vartta parsaa keitettynä ja katkottuna

Keitä pasta al dente.

Laita voi korkeareunaiselle pannulle, kuullota sipulit ja valkosipulit siinä. Laske lämpö hyvin miedolle ja lisää smetana. Lisää hetken päästä parmesaani ja pastan keitinvesi sekä suola ja pippuri. Silppua mukaan yritit. Sekoita tagliatellet hyvin käännelle joukkoon. Lisää avokadot annokseen ja rouhi vielä kaiken päälle reilu ripaus mustapippuria myllystä. Hirveän pahaa annokselle ei tee reilu puristus sitruunasta. 

Ai juu, moni käyttää tuorejuustoa tässä ruuassa, itse en ihan syty siihen, koska pieni määrä hapatettua kermaa saa särmät syttymään. Mutta käy kuitenkin katsomassa, miten tuorejuustoa voi käyttää tässä pastassa rosaviinijaruoka.fi-sivustolla. Siellä on suositeltu juomaksi Giovanna Tantini Bianco -valkoviini, joka on aika hauska tapaus. Raikkaan kuiva ja kivasti hedelmäinen inauksella valkopippuria, hyvä yleisvalinta muutenkin pastoille. 

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Cisa Drinks Oy:n kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti