22.11.2017

Slurp - tuoretta kahvia kotiovelle

Olen yrittänyt tietoisesti vältellä kahvia, sillä tiedän jääväni siihen helposti koukkuun. Koukutuin jo ensimmäisen kerran 5-vuotiaana, mutta sain homman juuri virkkaamaani lapaseen käymällä Kangasalan terveyskeskuksessa muutaman kuukauden ajan ottamassa vieroituspiikkiä käsivarteen. Vai oliko se siedätyshoitoa koivuallergiaan, en muista. Mutta silloin tällöin saatan tuosta traumaattisesta lapsuuden kokemuksesta huolimatta kupillisen juoda. Slurp on lisännyt kahvinkulutustani kummasti, on mahtavaa tutustua uusiin mustiin, ihan kuin joululahjan avaisi.


Slurp on suomalainen firma, jonka ideana on toimittaa pienpaahtimoiden kahveja kuluttajalle kahden tai neljän viikon välein suoraan kotipostiluukkuun. Homma kävi niin, että menin Slurpin nettisivuille ja ensimmäiseksi valitsin, millaisesta kahvista pidän, vaihtoehtoina tumma tai vaalea tai vuorotellen. Seuraavaksi kysyttiin, miten valmistan kahvini: suodatinkeitin, pressopannu, mokkapannu vai espresso. Muitakin valmistustapoja oli saatavilla. Sitten valitaan, halutaanko kahvi papuina vai jauhettuna ja kuinka paljon kahvia kuluu. Helppoa kuin savimajan rakentaminen!

Tilaukset ovat tippuilleet tasaisin väliajoin postiluukusta kahden kuukauden ajan. Postinjakajan kanssa olen naureskellut paketissa olevaa tekstiä, joka kertoo, että paketin käsittelyssä ei tarvi noudattaa erityistä varovaisuutta. Toisin kuin autolla ajettaessa taajama-alueella, kun kaksi lehmää löntystelee rauhassa edessäsi koko tien leveydellä. Tai siis ei siellä noin lue, mutta minulle melkein kävi noin. Tilaus tulee pahvipaketissa (luitko kahvipaketissa ja hetken ihmettelit hähää), jonka sisällä on firman itse suunnitelema kahvipussi, joka on optimaalinen juuri kahvin säilöntään. Pussi on helppo sulkea uudelleen, siinä on vähän samanlainen mekanismi kuin minigripeissä, mikä ikinä onkaan sitten mekanismi nimeltään. Paketti on ohut ja mahtuu hyvin postiluukusta. 


Possukeittiö on saanut nauttia hienoista mauista, joissa on otettu vastaan hento suklaisuus, nougat, savu, lakritsi, karamelli ja kaikkea muutakin kiinnostavan kiihottavaa. Tänään saapui viimeinen tilaamani satsi, tämän erän pavut olivat suoraan Kuubasta. Aiemmin on tullut Arabicaa mm. Kolumbiasta ja Keniasta ja jotain tuli myös Indonesian Sumatralta. Ihan huikeeta. Tilausten tuoreus taataan sillä, että ne eivät mene minkään Slurpin jakelupisteen kautta, vaan lähtevät suoraan paahtimoilta kuluttajalle. 

Sanoinko jo, että ihan huikea palvelu. Jos joku kaipaa joululahjaideaa tai vaikka synttärilahjaa, niin olisiko se tässä? Slurpilla on erittäin informatiiviset sivut, käy katsomassa tarkemmat speksit sieltä ja lähetä sen jälkeen kiitoskirje ja rakkaat terveiset minulle. 

Mukavia kahvihetkiä vietin tänään Mokkamestarien Cuba Coffeen (masl 1500) seurassa. Siinä oli mukavaa savuisuutta, joka oli saatu aikaan vanhanaikaisella woodburning-menetelmällä. Lajikkeena washed Typica Sierra Maestra -vuorelta. Makoisaa esimerkiksi Fazerin chilillä maustetun suklaakakun kanssa. 

Pähkinä: Mitä tarkoittaa masl kahvipaketin kyljessä? Kasvukorkeutta eli Meters Above Sea Level. 


Sen verran pitää vetää kotia kohti, että mainitaan Turun Kahvipaahtimo. Myös Slurpilla on myynnissä muutamaa heidän tuotettaan!

Kirjoitus on tehty yhteistyössä Slurpin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti