13.3.2013

Pyyntö postilaatikossa - Possua ja konjakki-kermakastiketta, pliis

Moi kunnianarvoisa ruokablogin pitäjä

En laita juurikaan ruokaa, mutta nyt luokseni saapuu minun lisäkseni 5-6 hengen seurue, joille olen kehunut valmistavani hyvän ruoan. Kuten sanoin, en juurikaan tee ruokaa, mutta täälä lähiravintolassa on annosjonka haluisin oppia tekemään. Annoksessa on mureaa possua pihveinä ja konjakki-kermakastiketta. Voisitko kehitää jotain tosi hyvää ja helppoa samanlaista. Olisin siitä ikuisesti kiitollinen. Sain vinkin blogistasi ystäväni kautta joka on blogisi vakituinen seuraaja. 

Autetaan siis miestä mäen alla, kun nyt vielä vähän liukastakin on. Ja niin hyvin oli maaniteltu. Eli alla konjakki-kermakastikkeen ohje, jonka olen painanut mieleeni joskus kokkikoulun aikoihin. Toimii hyvin ja on helppo. Possu tulee kylkiäisinä. Veikkaisin, että jotain tällaista olet syönyt.Possunselykset ja helppo konjakki-kermakastike

1 possun sisäfilee
1 demi-glace -kastikepohja  (Portin 2 dl)
0,5 l kermaa
suolaa, pippuria ja sokeria
2,5 dl jaloviinaa

Puhdista sika turhista läskeistä ja kalvoista ja leikkaa 2,5cm paksuiksi viipaleiksi. Paista pikaisesti rasvassa molemmin puolin ja siirrä syrjään. Keitä samalla pannulla hiljaisella tulella demi-glacea ja kermaa kokoon 10-15 minuuttia. Lisää jaloviina. Heitä sekaan possut ja anna kypsyä kastikkeessa, joka ainakin kerran kiehahtaa. Suurusta vielä maizenalla, jos on tarvetta. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja tarvittaessa myös sokerilla.
2 kommenttia:

  1. Jee, kiitos! Vaikken ollutkaan mies enkä alkuperäinen kysyjä, niin tämähän vaikuttaa kivalle ja helpolle ohjeelle, josta ehkä kasvissyöjäkin selviytyy ja voi kerätä ihailevien äijien kehut.

    VastaaPoista
  2. Konjakki-kermakastike toimii aina :) Blogissani ois sulle haaste, jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista