7.1.2008

Dancing pig proudly presents...


Tämän kastikkeen takia ei tarvitse huhkia kolmea tuntia keittiössä, kaksi minuuttia nimittäin riittää. Maku on erittäin miellyttävä ja maistuu mansikalta varsinkin lihamurekkeen tai pyttipannun kanssa. Mansikka ja pytärihän on ihan klassikko puhumattakaan mansikasta ja lihamurekkeesta!

Koska tiedän, että joku kiireinen perheenemo osaa taatusti arvostaa kastikettani, olen hetkellisesti partiotornilainen ja teen päivän hyvän työn.


Dijonnaisekastike lihamurekkeelle (valmistusaika 2 min)

tilkka vettä
100 g creme fraichea
1½ rkl dijonnaisea
pieni loraus juoksevaa hunajaa
timjamia
suolaa
pippuria


Lämmitä pieni kattila kuumaksi. Ota pois levyltä, lorauta tilkka vettä pohjalle ja lisää creme fraiche. Jos ei jaksa sulaa heitä takaisin levylle ihan hetkeksi. Lisää dijonnaise, hunaja, timjami, suola ja pippuri.

8 kommenttia:

 1. Hei hieno juttu, nam! Perheenemo kiittää! Lisää kastikkeita odotellessa...
  Terv. TiV

  VastaaPoista
 2. Juuri tällaisia kaivataan. En tosiaankaan ole kastikeihminen, tai siis en osaa tehdä niitä. Pieni pikakurssi voisi olla paikallaan...

  VastaaPoista
 3. Anoppi kutsuu meikäläistä kastikemieheksi, niitä on siis takuulla tulossa lisää. Silloin tällöin. Ja onhan niitä paljon tullutkin :D

  VastaaPoista
 4. Hienoa.... naisten vapautusliike ...Odottelen kastikkeitasi =)

  VastaaPoista
 5. Kuka järjestäisi miesten vapautusliikkeen!? =)

  VastaaPoista
 6. Mitäs kivaa tuo kuvan mureke pitää sisuksissaan =)?Kastike on ainakin kaikessa helppoudessaan niin ihanan kuuloista ja näköistä että pakko tehdä!!

  T.Lievästi kiireinen 4:n mukulan äitee ;)

  VastaaPoista
 7. Sekoitin pannun kautta mennyttä purjoa jauhelihataikinaan. Täytteeksi heitin kuutioituja tomaatteja (joista siemenkodat pois), fetaa ja basilikaa. Hyvää oli murekekin!

  VastaaPoista
 8. Timjami oli loppu, joten korvasin sen Rakuunalla ja toimi myös to-della hyvin...

  VastaaPoista