4.1.2008

LL Cool J. - G.O.A.T

Muusi-/muussiäänestys on päättynyt. Olette aivan oikeassa: muusiahan se on!

-----------------------

Pitäisi ehkä hiljalleen vaihtaa blogin nimeksi jotain vuohiaiheista, vaikkapa Märehtivän vuohen jäkäläkasari. Jälleen saparokeittiössä nimittäin määkii vuohi. Tällä kertaa se on laitettu polskuttelemaan aina niin rakkaaseen kasvissoseliemeen. Possua täällä tehdään harvemmin. No kukapa sitä...

Vuohenjuuston valitsemiseen kiinnitin erityistä huomiota: otin valioyksilön, joka satunnaisotannalla käteeni ensin osui. Uhriksi joutui jo kovin tutuksi piuhoittunut Soignon Sainte Maure, valkohomepintainen ihan kiva peruspäkäpää.

Vuohenjuustokeiton kanssa kannattaa juomaksi valita väärälle puolelle katettu tuikku.



Säyseästi märehdittävä vuohenjuustokeitto

½ kg porkkanoita
½ kg kukkakaalia
½ purjo
1 palsternakka
1 ½ l vettä
1 kanaliemikuutio
basilikaa
timjamia
200 g Soignon Sainte Maure -vuohenjuustoa
50 g voita
mustapippuria
suolaa

Pilko porkkanat, kukkakaali, purjo ja palsternakka. Mittaa vesi kattilaan, heitä sekaan kasvikset, liemikuutio, reilusti kuivattua basilikaa ja timjamia. Keitä kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimella antaumuksella sametinsileäksi. Poraa joukkoon kiekoiksi viipaloitu vuohenjuusto ja voi. Rouhaise myllystä mustapippuria. Keitto kaipaa vielä luultavasti ripauksen suolaa.

4 kommenttia:

  1. Ei todellakaan ole muusi vaan muuSSi. Hei kysykää vaikka pikku-Meriltä; peekkää muussia!

    VastaaPoista
  2. Pikku-Meri on niin pieni, ettei se vielä oikein osaa erottaa muusia ja muussia. Kyllä Pikku-Meri vielä oppii.

    VastaaPoista
  3. Siis etkö tiiä että pikku-Merien suusta se totuus kuullaan? Ja lautaselta muussi syödään.

    VastaaPoista