27.1.2008

Bantsuppi


Viikonloppua vietettiin muutaman ruokapolkkaajan porukalla jossain päin Helsinkiä. Tässä iltaan liittyviä sanoja, antakaa mielikuvituksenne laukata, sillä olette jäljillä: 2 cl, 71, meripihka, jäämäki, kotitalutuspalvelu, 6 tuntuu tutulta, enemmän suolaa, bääää, soseessa, pallukat maa-artisokassa, tissit, thaitikut, pää kaasu-uunissa, palava puulammas, jookoskookos, tankotanssi, zeebrakuvio, alias, käsivarsitaputukset, u2, ändi valo, kylkiasento, ambulanssi, 670/680, ei kebsua, näkemiin vaan, uni.

Ensiluokkaista. Apu ja Seura.

Aivoriihi tuotti myös monia uusia ruokabloggaukseen liittyviä ideoita, mutta niistä joskus myöhemmin. Illan aikana tulin maininneeksi, että suunnittelen juuri banaaniketsuppia. Koska menin avautumaan, päätin laittaa haisemaan hetimiten Helsingistä kotiuduttuani. Tulos oli vähintäänkin vakuuttava ja vedin sitä kuin kissa kuuluisaa kesävoita. Ketsuppia maisteltiin maalaisperunaveneiden kanssa, lautasella oli lisäksi salsaa ja juustodippiä. Makeaa, suolaista, rasvaista, hiilihydraattista.

*Vihreitä ei tule lopetettaman.
* Herkullisen näköistä.


Bantsuppi eli banaaniketsuppi

1 tosi pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ dl rusinoita
1 dl vadelmaviinietikkaa
80 g tomaattipyreetä
1 ½ kypsää banaania
2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
ripaus cayannepippuria
1/3 dl ruokosokeria
1 rkl tummaa siirappia
ripaus grillimaustetta
ripaus neilikkaa
pienen pieni ripaus kanelia
pienen pieni ripaus muskottipähkinää


Laita pilkottu sipuli, valkosipuli, rusinat, viinietikka ja tomaattipyree blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää banaani ja aja taas. Siirrä sose kattilaan ja mittaa joukkoon vesi, suola, pippuri ja ruokosokeri. Keittele seosta pienellä lämmöllä noin tunti, siten että juuri ja juuri pulpahtelee. Lisää vettä, jos alkaa mennä liian paksuksi. Jos keität liian kovaa, näin saattaa käydä. Lisää siirappi, grillimauste, neilikka, kaneli ja muskottipähkinä ja anna vielä porahdella viitisen minuuttia.

Älkää kysykö, kauanko säilyy. Your guess is as good as mine.

3 kommenttia:

  1. Pelottava bantsuppi, hui. Mutta taatusti maistaisin, jos eteen kannettaisiin. Kiitos itsellenne, kattava raportti. Lyhyestä virsi kaunis. Aamen.

    VastaaPoista
  2. Ihan loistava ohje :-) Avainsanoista ainoastaan tuo kuutoseen liittyvä vinkki ei mulle auennut mutta hällä sen väliä!

    VastaaPoista
  3. Bantsuppi on oikeastaan aika lempeää, eikä ollenkaan pelottavaa. 6 = talonnumero, jonka oikeellisuudesta päästiin yksimielisyyteen, mutta ei se kyllä se ollut.

    VastaaPoista