8.1.2008

Gratinoitu sipulikeitto


Keittelin eilen erittäin epämääräisistä osista hirveä riistalientä. Sipulia, porkkanaa, rosmariinia, valkosipulia, katajanmarjoja ja ruhon osia. Sain kaluttua luista hepposen määrän lihanpalojakin, joten päätin tehdä niistä (ja liemestä) keittoa. Mieleni on tehnyt viime aikoina moniakin asioita, mutta tällä kertaa päädyin sipulikeittoon. Voihan Jessen sandaalit, mutta osasikin olla puistattavan herkullista!


Gratinoitu punasipuli-hirvikeitto
(2-3 annosta)

puolikas valkosipuli
oliiviöljyä
4 isohkoa punasipulia
1 l suolaista riistalientä (tai lihalientä)
2,5 dl epämääräisiä paloja hirveä (tai muuta kummaa lihaa)
mustapippuria
reilusti timjamia
(suolaa)
pari viipaletta vaaleaa leipää
mustaleimajuustoa



Puolita kokonainen valkosipuli vaakatasossa. Laita foliooon, heitä oliiviöljyä päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Heitä kattilan pohjalle oliiviöljyä ja paista punasipuleita ja paahtuneita valkosipuleita niin kauan, että sipulit muuttuvat hieman läpikuultaviksi. Lisää liemi ja lihat ja anna kiehuilla 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja reilulla timjamilla. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja jaa keitto uuninkestäviin soppakulhoihin. Levitä keiton kanneksi leipäkuutiot. Ripottele päälle raastettu juusto ja gratinoi uunissa grillivastusten alla 5-6 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Aiheen sivusta menee, mutta palaan taannoiseen "tarpeellisten" kokkauskapistusten postaukseen. Listaan oiva lisä olisi tämä: http://www.fantes.com/images/120543pie.jpg

    VastaaPoista
  2. Anteeksi, en nyt malta.. mutta:
    http://www.lillianvernon.com/catalog/product_display.jsp?pdId=11399&name=Pie+Gate&parentCatId=4&catId=24&subCatId=127

    VastaaPoista