Mikäli kastikkeet aiheuttavat hikipisaroita, hyvä tavoite on opetella jokaisesta tässä mainitusta ryhmästä vaikka pari ja ihmetellä, kuinka pitkälle niillä pääseekään keittiössä. Peruskastikeryhmästä kannattaa opetella vaikka kaikki, niistä saa helposti varioimalla jotain ihan muuta. Esim. peruskastikeryhmän punkkusoosi on hyvä pohja riistakastikkeelle, hollandaisesta syntyy bearnaise jne.
Inspiraatio postaukseen tuli kirjahyllyssä lojuneesta Kastikekirjasta (Michael Roux). Perinteiseen tapaani heitin silmät kiinni ja nappasin jälleen yhden keittokirjan randomiluentaan.
Peruskastikkeet:
Punaviinikastike
Sauce velouté eli vaalea peruskastike
Béchamel eli valkokastike
Hollandaise
Sauce Espagnole
Ranskalainen tomaattikastike
Erityisesti kalalle:
Voi-rieslingkastike (vaalealle kalalle)
Appelsiini-calvadoskastike (vaalealle kalalle)
Pommac-bearnaisekastike (lohelle)
Porkkananektari (lohelle)
Erityisesti lihalle:
Ruskea herkkutattikastike
Hapanimelä appelsiinikastike
Tomaattinen sahrami-paprikakastike (broiskulle)
Cumberlandin kastike
Riistakastike
Konjakki-kermakastike (possulle)
Mokkainen balsamicokastike (lampaalle)
Jotain muuta:
Mojokastike (ryppyisille perunoille)
Raparperichutney (intialaisen kanssa)
Punaviinimarjakastike (sinihomeiseen salaattiin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti