16.10.2007

Cumberlandin herttuan kastike


Taisin luvata viime postaukseni kommenttilaatikossa, että teen cumberlandin kastiketta. Menin kuitenkin lisäämään kattilaan hieman puolukkahilloa, koska mustaherukkahyytelöä oli niin naurettavan vähän. Haaahhahhahhahhahhaaa. Joudun (lue:saan) siten nimeämään kastikkeen uudelleen. Harmittaa kuin nokatonta tikkaa hyvänä puuvuonna.


Timbalandin kastike

1 salottisipuli
3/4 dl punaviiniä
enemmän kuin muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1 dl portviiniä
2 dl lihalientä
2 reilua rkl mustaviinimarjahyytelöä
1 rkl puolukkahilloa
reilu luraus worcestershirea
1 appelsiinin kuoren keltainen osa raastettuna + mehut
iso nokare voita
maizenaa
(suolaa jos tarvii)

Pilko sipuli hienoksi ja laittaa kattilaan punkun ja pippurin kanssa. Keitä hetki kokoon. Lisää portviini, lihaliemi, mustaviinimarjahyytelö, puolukkahillo, worcccce, appelsiinin kuori ja mehut. Anna kiehuilla 15-20 minuuttia. Siivilöi ja suurusta sitten maizenalla. Lisää voi.

Kastike maistui erityisen hyvältä naudan sisukan, perunamuusin, paistettujen siitakesienien ja höyrytettyjen parsa-/kukkakaalinuppujen kanssa.

5 kommenttia:

  1. Ehehehehehheehehhheee! Putosin tuolilta tuon nokattoman tikan takia :-D

    VastaaPoista
  2. Niin mutta ajattele nyt sitä tikkaa. On se varmasti tosi harmissaan :(

    VastaaPoista
  3. Etsin foorumeita, mutta en löytänyt. Sitten piti turvautua netin blogeihin - niitä onneksi löytyi. Päätimme kaverin kanssa sitten tehdä ihan uuden ruoanlaittoon keskittyneen foorumin, ja tällä hetkellä tarvitsemme aktiivisia jäseniä tuottamaan sisältöä ja vaihtamaan reseptejä - olisitko sinä yksi heistä?

    http://forum.unimaa.net

    - Timppa

    VastaaPoista
  4. Tuo sun kuva on niin taidetta, että sitä on pakko käydä ihailemassa uudestaan ja uudestaan.

    VastaaPoista
  5. Heh. No enpä kyllä pidä itseäni kovinkaan kummoisena kuvaajana. Mutta kiitos vaan kuvauksellisista sanoista.

    VastaaPoista