15.10.2018

Peurapaisti ja riistakastike

Moni tuskailee punaviinikastikkeen kanssa. Se on todella helppo tehdä itse, varsinkin tällä reseptillä. Pienellä jatkamisella tästä saa maukkaan riistakastikkeen. Oikein hyvältä soosi maistuu peurapaistin kanssa, vaikka punaviinikastike on tietysti herkullista suoraan mukista juotuna. Jos ette usko, niin älkää maistako. 




Peurapaisti ja riistakastike (5 annosta)

800 g peurapaistia


Marinoi paistia yön yli. Valmista marinadi öljystä, punaviinistä, omenaviinietikasta, suolasta, valkosipulista, sipulista, rosmariinista ja katajanmarjoista. Paista paistin pinnat pikaisesti pannulla kiinni, laita uunivuokaan ja paista 130 asteessa, niin kauan, että sisälämpötila on 58C. Silloin liha on kauniin punertava. Anna levätä hetki ennen tarjoilua. 


Riistakastike (jatkettu punaviinikastike)

1 porkkana
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/4 dl sokeria
öljyä
1/4 dl balsamiviinietikkaa
2 dl (ei täyteläistä) punaviiniä
2 dl vettä + liemikuution osa tai jotain fondia
timjamia
muutama lehti rosmariinia
laakerinlehti
suolaa
pippuria
maizenaa ja tilkka vettä
puolikas omena kuutioituna
muutama puolukka tai karpalo

Pilko porkkana ja sipulit. Paahda sokeri sulaksi kattilassa, lisää kasvit ja paahda hetki, lisää loraus öljyä. Lisää myös balsami, punkku, vesi, fondi, timjami, rosmariini ja laakeri. Anna kiehua noin 15 min. Sihtaa ylimääräiset kasvit siivilällä. Mausta. Suurusta maizenalla. Lisää lähes lopuksi omenakuutiot, ne kypsyvät nopeasti. Ja vielä karpalot. 

Tarjoa stilton-kermaperunoiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti