15.3.2019

Helppoa arkiruokaa: liha-perunasoselaatikko rucolalla

Montako kertaa muistat tehneesi perunasoselaatikkoa? Vähissä on, veikkaisin. Mikset ole?

Helppoja arkiruokia kaivataan kuitenkin aina, joten tänään mennään helpolla. Tähän ruokaan saat ihan luvan kanssa käyttää pussimuusia. Eroa originaalimuusiin ei edes huomattu. Ehkä hieman hämmentävää, ehkei muusini yleensä olekaan mitään ihmeellistä, vaikka olenkin kuvitellut sen olevan parhautta. 

Jos haluat kasvistella, vaihda halutessasi jauheliha soijarouheeseen. Sen verran kikkailin, että perinteiseen perunasoselaatikkoon ei ihan välttämättä kuuluu rucolaa, mutta tähän kuuluu.



Liha-perunasoselaatikko (4 annosta)

perunamuusia n. 1,7 litraa (Felixin pussimuusia 2 pussillista)
300 g jauhelihaa (voi hyvin korvata soijarouheella)
1 keltasipuli pilkottuna ja paistettuna
muutama kirsikkatomaatti halkaistuna ja pikaisesti paistettuna
pieni kourallinen rucolaa  karkeasti hiennonnettuna

Voitele vuoka. Sekoita muusin joukkoon rucola ja paistetun jauhelihan joukkoon paistettu sipuli sekä tomaatit. Laita uunivuoan pohjalle ensin kerros perunamuusia, sitten jauhelihahässäkkä ja päälle vielä muusia. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. 

Natustele porkkanaraasteen ja puolukkahillon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti