Jos olet aikaisemmin ollut kastikkeisiin kyllästynyt kuin pasifistin pistooli elämäänsä, niin lämpene kernaasti tälle soosille ja kiihdy kuin kirjahylly. Tekemiseltään tämä kasti on yhtä helppo kuin vaivatonkin ja maultaan monivivahteisempi kuin tekemisen vaikeusaste ymmärtää antaa.
Mokkainen balsamicokastike pienelle määkivälle
4 dl punaviiniä
1 dl kahvia
1 dl balsamiviinietikkaa
1½ dl sokeria
mustapippuria
suolaa
Mittaa kattilaan punaviini, kahvi, balsamiviinietikka ja sokeri. Anna kiehuillaa hiljalleen niin kauan, että kastiketta on jäljellä noin kolme desiä. Ripauta suolaa ja rouhaise mustapippuria.
On sulla jutut :D Ainakin näin yösyämmellä pitkän duunipäivän jälkeen naurattaa niin perkuleesti. Meen nukkumaan, joskus kokeilen kastiketta.
VastaaPoista*REPEILYÄ*
VastaaPoista"Kah, ritsa!" Hihii, piti oikein herättää sulho, kun ei nauramisesta meinannut tulla loppua. Kastikekin kuulostaa houkuttelevalta!
VastaaPoistaMulta pukkaa tunnustusta blogillesi... saattaa olla karskille äijälle liian tyttömäinen juttu, mutta silti. Olen otettu tarinoinnistasi.
VastaaPoistaPakko myöntää, että joskus jutut menee hieman överiksi ja levottomuuden puolelle. Ei anneta sen haitata.
VastaaPoistaJa kiitos vaan Sarille tunnustuksesta. Siitä karskiudesta muuten... heitinpä äsken BBtä katsovalle vastakappaleelle kysymyksen "Hei oonks mä karski äijä?". En kuulemma oo, paitsi silloin kun pitää olla, mutten turhaan. Aika diplomaattista :D
Haluan tätä! Kah-ritsan kera. Mielellään heti. Kerran maistoin Porvoossa Wanhassa Laamannissa jotain vastaavaa päärynähyytelön kera. Taivaallista.
VastaaPoistaMiksiköhän muuten suurin osa syö vain pääsiäisenä lammasta, kun se on paljon parempaa syksyllä? (tiedän vastauksen, mutta ihmettelen silti)
Eh, käykö tuohon espresso?? Täällä kun ei normia kahvia saa kuin Starbucksista hakemalla :(
VastaaPoistaUlkomailla keittellyä harjoitellen..