27.4.2017

Kikhernenuudeleita ja tempeä hapanimelässä appelsiinikastikkeessa


Kikhernenuudeleita ja tempeä appelsiinikastikkeessa

Appelsiinikastike (hapanimelä): 

1 ison appesiinin mehu
1 rkl soijakastiketta
1½ rkl omenaviinietikkaa
½ dl vettä 
2 rkl sokeria
2½ rkl ketsuppia
1 valkosipulinkynsi puristettuna
chiliä maun mukaan
maizenaa

Sekoita ainekset. Kiehauta. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla, saa olla hieman löysempää kuin ketsuppi. 

1 pussi kikhernenuudeleita (Palmusto)
100 g tempeä
1 porkkana
1 keltasipuli
1 tlk vesikastanjoita
1 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
(korinateria)

Keitä kikhernenuudeleita n. 3 minuuttia. Pilko tempe peukalonpään kokoisiksi paloiksi, paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi ja mausta suolalla. Kaada puolet kastikkeesta tempen päälle ja sekoita. Pilko porkkana tikuiksi ja keltasipuli puolirenkaiksi. Wokkaa pikaisesti kuumalla pannulla ja lisää myös vesikastanjat. Siirrä syrjään pannulta ja lisää tilalle kikhernenuudelit. Kaada loppu kastike nuudeleiden päälle ja sekoita. Lisää porkkanat, sipulit, vesikastanjat ja loput tempet. Lisää myös paahdetut seesaminsiemenet. Korianteristakaan ei ole haittaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti