12.3.2019

Chicago Beachin pasta

Dubaissa oli aikoinaan Chicago Beach -hotelli, jonka katkarapu-kesäkurpitsapastaa olen saanut maistella useammankin kerran. Edesmennyt anoppini nimittäin oli hyvin ihastunut kyseiseen herkkuun ja hän valmisti sitä perheen iloksi tasaisin väliajoin.

Tämän kirjoituksen perusteella ei tarvi lähteä Dubaihin jännän ääreelle: kyseinen hotelli on väistynyt Jumeriah Beachin ja Wild Wadin tieltä jo vuosia sitten. Mutta tervetuloa meikälle syömään! Ota raaka-aineet mukaan, niin vedetään levyt kuumaksi, thobet päälle ja kokkaillaan Chicago Beachin tapaan.

Pastan kyytipojaksi sopii raikas salaatti ja valkosipulinen uunileipä. Alkuperäiseen pastaan ei kuulunut kampasimpukoita, mutta eivät ne varsinaisesti pahojakaan ole :)


Chicago Beachin pasta (valkosipulinen katkarapu-kesäkurpitsapasta)

spagettia tai tagliatellea
1 pieni kesäkurpitsa
2-3 valkosipulinkynttä
4 dl kermaa
(maizenaa)
katkarapuja
suolaa ja mustapippuria
parmesaanilastuja
(kampasimpukoita)
limettiä

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Raasta kesäkurpitsa ja purista liiat nesteet pois. Pilko valkosipulit ja freesaa kesäkurpitsan kanssa hetki pannulla öljyssä. Lisää kerma ja keitä hieman kokoon. Suurusta maizenalla, jos et jaksa keitellä. Lisää ihan lopuksi katkaravut, älä päästä enää kiehumaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita pastan kanssa. Paista kampasimpukat pikaisesti pannulla ja viljele annos parmesaanilastuin. Purista päälle vielä limettiä.


Brie-granaattiomenasalaatti 

vihreää salaattia
brietä
saksanpähkinöitä
granaattiomenan siemeniä

1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
Suolaa ja pippuria

Kastike syntyy kätevästi sekoittamalla etikka, öljy ja hunaja mukissa. Maun mukaan suolaa ja pippuria.

Garlic bread ohje täältä.

Juomasuositus: Kuiva kuohuviini, Alsacen ryhdikäs riesling tai sitruunainen vehnäolut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti