25.9.2007

Parantelua

Kuulin sanottavan, että sauvakävely pitää kipsijalkaisen mielen virkeänä. Olipas tyhmästi tokaistu: oikeasti se on valmiskeittojen parantelu, josta riemu repeää. Useimmiten valmiskeitot ovat joko liian suolaisia tai muuten vaan maistuvat jätelingon poistovesiputkelta. Poikkeuksia tietysti löytyy, mutta ne ovat poikkeuksellisen harvassa. Annan silloin tällöin palautetta ruokafirmoille otsikolla jäkäläpää natisee. Palaute voisi ehkä joskus olla positiivistakin, mutta natisee-sana oikeuttaa negatiivisen sanailun.

Tällä kertaa minulla ei ole pahaa sanottavaa tuunaamastani keitosta. Itse asiassa knorrin tomaatti-basilikakeitto on yllättävän hyvää. Silti minun piti päästä huiskimaan sorkillani hellakapellimestarina matteus-passion jyristessä taustalla 5.1-äänisesti. Ei, en saanut kutsua yhdenkään filharmonikkarykelmän johtavaksi puikottajaksi.


Broileri-minestronekeitto

3 dl valkoviiniä
½ kanaliemikuutio
½ l knorrin tomaatti-basilikakeittoa
7 dl vettä
1 OXO meksikolainen maustekuutio
1 pss keittojuureksia
250 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1½ dl rakettispagettia


(vasemmalla sateenkaarikeitto)

Mittaa kattilaan n. 3 dl valkoviiniä ja murustele sekaan ½ kanaliemikuutio. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää tomaatti-basilikakeitto, vesi ja meksikolainen kuutio. Anna kiehua 10 minuuttia. Hienonna keittojuurekset pienemmiksi kuutioiksi ja kypsennä pannulla broiskut. Lisää juurekset, broiskut ja spagetti sen jälkeen kattilaan. Keitä vielä n. 10 minuuttia, eli sen aikaan kun spagetti kypsyy. Mukavan väkevää pimeneviin syysiltoihin!
3 kommenttia:

  1. Tölkkihernari on valmiskeittojen aatelia! Kannattaa muistaa.

    VastaaPoista
  2. Siitä on helppo olla samaa mieltä :D

    VastaaPoista
  3. Vaikka hernari hyvää onkin tuunaan sitäkin aina jauhelihalla ja sipulilla. Ja tietty sinapilla, mutta se nyt on jo itsestäänselvää.

    VastaaPoista