Kirsikkatomaatti-pestopasta on yksi luetuimmista Polkkapossu-resepteistä. En ihmettele: lopputulos on nopea, vaivaton ja makoisa. Hortoilukauden ollessa parhaimmillaan, en malta olla tuunaamatta tuota kesto-ohjetta hieman polttavampaa suuntaan: perinteinen basilikasta tehty pesto korvataankin nyt nokkospestolla. Muuten siis lähes sama ohje. Eikä se tietenkään polttele.
Nokkospesto-kirsikkatomaattipasta
(3 annosta)
400 g spagettia
15-20 kirsikkatomaattia
4 valkosipulinkynttä
5 rkl nokkospestoa
3 rkl oliiviöljyä
½ dl pastan keitinvettä
mustapippuria
parmesaania
Laita pastavesi kiehumaan. Halkaise kirsikkatomaatit astiaan, johon lisäät pilkotut valkosipulit, peston ja oliiviöljyn. Sekoita hyvin ja laita kippo jääkaappiin. Lisää spagetit keitinveteen, reilusti suolaa ja keitä paketin ohjeen mukaan. Ota keitinvedestä osa pestoon, kaada loppu vesi pois ja kääntele tomaatti-nokkospestohässeli pastan sekaan. Lisää öljyä ja pestoa oman tarpeen mukaan. Lisää annokseen vielä mustapippuria myllystä ja raasta päälle parmesaania.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti