Näyttäisi korvasieniä olevan sen verran hyvin nyt saatavilla, että jokaiselle ohje Eviralta.
"Korvasienen käsittely alkaa hiekan harjaamisella. Jalan tyvi
leikataan pois. Sienet halkaistaan, sillä etanat viihtyvät ontossa
lakissa.
Tuoreita tai kuivattuja korvasieniä kaupan pidettäessä on
ruokasieniasetuksen (871/81) 11 §:ssä tarkoitetun varoitusmerkinnän
yhteydessä oltava seuraava käsittelyohje:
Korvasienet on
keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja
huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.
Korvasieniä voidaan säilöä kuivaamalla ne rapeiksi. Kuivattuja
korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (10 g
sieniä ja 2 dl vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen
kertaan kuten tuoreet korvasienet.
Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin.
Korvasienten liotus- tai keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa. Korvasienen kuljetuksessa ja käsittelyssä on otettava huomioon, että siitä haihtuu myrkyllisiä kaasuja.
Vaiva kannattaa, sillä korvasieni sopii erinomaisesti keittoihin ja
kastikkeisiin. Siinä on hieno ja tunnistettavan voimakas aromi ja
ravunlihaa muistuttava koostumus. Väkevän maun vuoksi korvasientä ei
kannata käyttää ruoassa ylenpalttisesti, varsinkin jos syöjät ovat
herkkävatsaisia."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti