Raparperiaika on tulossa, jossain jo jopa parhaimmillaan. Kuten possukeittiön pihassa. Raparpericrumble ja vanhanajan vaniljajäde on jälkiruoka, josta tämä sika innostuu. Hapanta, makeaa, suolaista, kylmää, kuumaa, puuttuuko vielä umami, puuttukoon.
Raparpericrumble
7 dl raparperia pilkottuna
2 tl kanelia
1 dl sokeria
Sekoita ainekset ja jätä mehustumaan puoleksi tunniksi. Voitele uunivuoka ja kaada ainekset vuokaan. Valmista päälle kauramuru.
4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Nypi ainekset kauramuruksi ja laita tasaisesti raparperimössön päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
HALLELUJA! Tästä ei jälkkäri enää paremmaksi muutu!
VastaaPoistaCrumble toimii ainaa <3 takapihan raparperit ovat kohta valmiita joten tällainen tilattu :)
VastaaPoistaJa voihan tehdä vähän pienemmistäkin, ei tarvi odotella edes täyspituutta :)
VastaaPoista