16.5.2015

Raparpericrumble

Raparperiaika on tulossa, jossain jo jopa parhaimmillaan. Kuten possukeittiön pihassa. Raparpericrumble ja vanhanajan vaniljajäde on jälkiruoka, josta tämä sika innostuu. Hapanta, makeaa, suolaista, kylmää, kuumaa, puuttuuko vielä umami, puuttukoon. 



Raparpericrumble

7 dl raparperia pilkottuna
2 tl kanelia
1 dl sokeria

Sekoita ainekset ja jätä mehustumaan puoleksi tunniksi. Voitele uunivuoka ja kaada ainekset vuokaan. Valmista päälle kauramuru.

4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Nypi ainekset kauramuruksi ja laita tasaisesti raparperimössön päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.


3 kommenttia:

  1. HALLELUJA! Tästä ei jälkkäri enää paremmaksi muutu!

    VastaaPoista
  2. Crumble toimii ainaa <3 takapihan raparperit ovat kohta valmiita joten tällainen tilattu :)

    VastaaPoista
  3. Ja voihan tehdä vähän pienemmistäkin, ei tarvi odotella edes täyspituutta :)

    VastaaPoista