20.1.2009

Tillipesto-anjovistäytteiset silkkikalsarit

Silakkapihvit voi täyttää monin tavoin. Tapoja on vähintään yhtä paljon kuin viettää talvipäivää Kihniössä, torjua ilmastonmuutosta, huijata lapselta tikkari, solmia kaulaliina, täyttää lottoruudukko, ehkäistä syrjäytymistä, maalata posliinikuppi, paneutua asiaan, tulla turboloveriksi, luulla olevansa Judas Priest, olla norjalainen tai pidentää silkkikalsareiden käyttöikää.

Eräs lemppareistani on...Tillipesto-anjovistäytteiset silakkapihvit

silakkafileitä
ruisjauhoja
suolaa
valkopippuria

Lado puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Sekoita jauhojen sekaan suolaa ja valkopippuria. Suolaa ihan kevyesti, sillä sitä saadaan täytteessä olevasta juustosta ja anjoviksesta.

tilliä
paahdettuja pinjansiemeniä
hyvää oliiviöljyä
pecorinojuustoa
ihan vähän valkosipulia
anjovisfileitä
(sitruunaviipale)

Heitä ainekset tehosekoittimeen anjoviksia lukuunottamatta ja aja lähes tasaiseksi. Määrät maun mukaan. Tavoitteena tahna mutta notkea sellainen. Laita silakkafileen päälle tahnaa ja yksi anjovisfilee. Käännä päälle toinen silakkafilee nahkapuoli ylöspäin. Kääntelee ruisjauhoissa. Paista pannulla voissa n.3 minuuttia puoli.

Tarjoa palsternakka-perunasoseen ja punajuurien kanssa ja purista fileen päälle muutama pisara sitruunamehua.

3 kommenttia:

 1. Hyvä täyte on myös Kallen mätitahna.

  VastaaPoista
 2. Hm, Kihniöön syömään silakoita?

  Tulee mieleen Nastolan nettisivut ehkä vuoden takaa hiukan ennen joululomia. Etusivuilla oli joku lentävä lause tyyliin "Nastolassa tapahtuu!". Samaisella etusivulla kerrottiin sitten näistä tapahtumista: kirjasto on kiinni, uimahalli on kiinni, leikkikenttä on kiinni...

  VastaaPoista
 3. HYvä täyte silakalle, joka on kalojen parhaimmistoa makunsa suhteen.

  VastaaPoista