2.1.2009

Karpimpi katkarapuleipä


Aussikokkien matkassa on oiva kirja. Ben O'Donoghuella ja Curtis Stonella on juureksensa Australiassa, vaikka molemmat työskentelevätkin Briteissä. Kirjassa seikkaillaan ympäri kengurumaata ja esitellään tyypillisiä raaka-aineita. Kavereilla on hienoja ruokaoivalluksia ja varsinkin kastikkeista nostelen pojille pipaani. Kirja on muutenkin viihdyttävää luettavaa ja tulen testailemaan siitä taatusti useampiakin reseptejä. Jos en aivan orjallisesti, niin ainakin niistä ideoita hakien. Ehkä hieman ärsyttävä on Benin tapa hehkuttaa jokainen ruoka parhaaksi, mitä hän voi kuvitella, mutta annetaan se anteeksi.


Kirjasta nappasin pikaisen alkuruokaidean, jota jouduin hieman muuttelemaan. Sinänsä loistava pala, että siitähän tuli karppikatkarapuleipä. Ilman munaa tosin, mutta senhän voi aina lisätä.Katkarapu-avokadotartar ja sitruunamajoneesia

1 suuri pihvitomaatti
1/4 avokado
40 g kuorittuja katkarapuja
5 lehteä korianteria
½ hennon tulinen chilipalko
sitruunamehua
majoneesia


Tee tomaattiin ristiviilto, keitä sitä pikaisesti ja poista kuoret. Leikkaa hattu pois ja poista siemenkota. Pilko kuorittu avokado, katkaravut ja chili. Sekoita avokado, chili ja korianteri ja purista päälle hieman sitruunamehua. Sekoita. Purista majoneesin joukkoon myös sitruunamehua, siten että majoneesi on kevyesti juoksevaa. Kokoa annos stanssilla: alimmas tomaattia, päälle avokado-chiliseosta ja sitten tomaattiviipale hatuksi. Levitä lautaselle sitruunamajoneesia ja nosta lastalla päälle hökötys.

5 kommenttia:

 1. Munkin mielestä tuo kirja on ihan huippu! Se on tosi inspiroiva, ja kuvatkin ovat aivan mahtavia. Paria ohjetta olen kirjasta kokeillutkin, mm. sitä kylmäsavulohi-fenkolihässäkää (en nyt muista nimeä tarkalleen). Sitä paitsi Curtis Stone on mun makuuni muutenkin :-D Hieno tuo tartar!

  VastaaPoista
 2. Jes, kylmäsavulohi-fenkolihäsä oli mullakin listalla huomisen alkuruoaksi, mutta se taiskin jo vaihtua hirvicarpaccioon. Lupasin heikkona hetkenä tehdä vaimolleni jokaisena lähipäivien vapaana kolmen ruokalajin aterian. No tänään tänne rynnisti muutama muukin tyttö syömään kuultuaan asiasta... siis se oli oikein kivaa, ei saa ymmärtää väärin :D

  Curtis Stone ei ole taas mun makuuni. Jos ihan pakko on valita niin Ben, mut ei sekään ihan täysin iske. Mutta tykkäät ehkä hippusen Curtisin sukunimestä.

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä nauran ihan kippuralla tuon viimeisen lauseen jälkeen...:-D :-D

  VastaaPoista
 4. Nami, kuulostaa ihanalta, vesi tulee kielelle!

  VastaaPoista