10.6.2007

Jotain raikasta, kiitos


Tukahduttavan kuumana kesäpäivänä mökillä maistuu raikas drinkki. Ja toimii se ehkä ruokahalun herättelijänäkin.

2 cl bols apple souria
2 cl triple secia
tujaus sitruunamehua
spritea
jäämurskaa
mintunlehti koristeeksi


Nyt kun ruokahalu on herännyt, voi grilliin heittää muutaman läskinpalan paistumaan. Seuraava salsa toimii vaikkapa grillikyljen kanssa. Tämä ei ole ehkä kaikkein helpoin suomalaiseen makumaailmaan, mutta pitää sille silti mahdollisuus antaaa. Minulle kyllä maistui oikein hyvin.

Vesimelonisalsa

4 dl vesimelonikuutioita
1 chilipalko
3 rkl persiljaa (tai korianteria)
3 rkl ruohosipulia
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
rouhahdus mustapippuria
hyppis suolaa


Poista chilistä siemenet ja pilko. Hienonna persilja ja ruohosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

10 kommenttia:

  1. Tää loppasuu viettää yleensä niin kuivaa ja säännöllistä elämää, että toi drinksu olis just paikallaan avittamaan pientä kesärentoutusta :-P Ja tois hieman vaihtelua ikisuosikkiini gintoniciin. Kuulostaa ihan potentiaalilta perinteisen tyttöjen mökkireissun (viime kesänä ensi kertaa, aika perinne ;-)) siivittäjäksi, spritedrinkit maistuu kaikille.

    VastaaPoista
  2. Kuten tuossa Polkkapossulle mainitsinkin vaihtaisin tuosta drinksusta spriten kivennäisveteen.

    Koska myös tein muutaman kesäisen drinkin tuon kesäisen illan aikana pistän itselleni parhaiten maistuneen ohjeen tähän.

    2 cl vodkaa
    2 cl Cassis-mustaherukkalikööriä
    jäämurskaa
    kivasti poreilevaa kivennäisvettä

    Muuten kiitoksia kaikesta jälleen kerran!

    VastaaPoista
  3. Ai niin, oli siinä tilkka spriteäkin :).

    VastaaPoista
  4. Korianteri ei ole minun juttuni, joten mukava, että se on tässä korvattu persiljalla. Muutenkin tuntuisi mukavan kesäiseltä jutulta.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa kesäjuomaa saa sekoittamalla vermuttia (valkoista, mut ei sitä rutikuivaa) ja kivennäisvettä. Myös campari ja tonic ovat helkkarin hyvä combo. Niin ja älysti jäitä tietysti molempiin!

    VastaaPoista
  6. Onks campari se joka saa värinsä jostain ötököistä? o_O Lienen joskus tuota settiä juonutkin, muistaakseni äitini, tuo rappioabsolutisti, on joskus tilannut sellaisen.

    VastaaPoista
  7. Ylimuuli: Huis säännöllinen elämä hiiteen ainakin välillä! Gintonic on kyllä munkin vahva lemppari tosin ginbitter on tullut vähän korvaamaan. Ja kesällä kuohari on parasta.

    Kirjeenvaihtaja: Mäpäs en vaihtaisi. Musta tossa kivaa oli juuri se makeus, vaikka en tosiaan aliarvio kivennäisveden hyviä puolia. Ja eipä kestä kiitokset. Hauskaahan meillä oli.

    Nauris: Korianteri jakaakin mielipiteet kuin turve ja ydinvoima konsanaan. Minäkin olen aika kahden vaihella, tykkäiskö vai tykkäiskö.

    Välispiikki: Campari ei kyllä tipu, vaikka laittaisin suurtehoalkoholikeskusimurin pois päältä. Ei mitään saumaa. Vermut-kivennäisvesi sen sijaan kuulostaa kokeiltavalta.

    "Jokainen rappioabsolutisti on ollut kännissä vähintään seitsemän kertaa. Ja Danny vielä seitsemän kertaa seitsemän."

    VastaaPoista
  8. Campari on kyllä jotain niin kamalaa, etten sitä enää ikinä suuhuni laita.

    VastaaPoista
  9. Pöh. Campari on ihan jees. Pitää varmaan joskus tarjoilla Polkkikselle siitä tehty drinkki.

    VastaaPoista
  10. Sellaisenaan se tosin on aikasta pahaa. Vaatii ainakin reippaasti jäitä ja vaikkapa appelsiinviviipaleen, ainakin...

    VastaaPoista