5.6.2007

Kertoi nähneensä uunissa kissapetoja

Tämä on helppo mutta erittäin herkullinen jälkiruoka. Kylmän ja kuuman kiehtovan vastakohtainen liitto aterian loppuun vetää hampaattomankin huulet hymyyn.

Uunitikru


sentin paksuista kakkupohjaa/kääretorttulevyä
marjoja
jäätelöä (tiikeri)
3 valkuaista
sokeria


Leikkaa kakkupohjasta 4 ympyrää ja vuoraa niillä uuninkestävien annoskulhojen pohjat. Laita päälle sentin kerros marjasurvosta (mansikoita, vadelmia, mustikoita). Sen päälle jäätelöä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Lusikoi jäätelön päälle siten, että jäätelöä ei pilkistä mistään. Paista uunissa 225 asteessa muutama minuutti siten, että marenki on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoile heti.

3 kommenttia:

  1. Uunijäätelö on minun herkkua. Hyvä idea laittaa se valmiiksi annoskulhoihin.

    VastaaPoista
  2. Nami, uunijäätelö on tosi hyvää

    VastaaPoista
  3. Nii onki hyvää. Pro uunijäätelö.

    VastaaPoista