16.6.2007

Hämmentää ei ykskään pöllö hiljaisuutta voi


Kun nuotiossa räiskyvä tuli vaimenee hehkuvaksi hiillokseksi ja sininen sirkkojen laulu valloittaa kesäyön keijut tarinoillaan, on täysin oikea ajankohta hakea yökukkumiselle kipinää nuotiosta. Lähellä vedessä räpiköi nousukiitohurmoksinen sepelvaltiomokyyhky, jonka kunniaksi ilmoille kajautetaan Saaremaa vals. Ei se raukka edes tiennyt, että niiden on parempi pysyä pois vedestä. On aika grillata.

Syy grillausideoiden postailuun on oikeasti se, että niitä on kyselty sähköpostitse. Viimeksi grilliin menivät sipulista puolipallot, jotka täytettiin pekonilla, tomaateilla ja tuorejuustolla. Tämä ei paljon eroa, sillä nyt kohteeksi tulevat paprikat. Yksinkertaista mutta, ah, niin hyvää kuin voi olettaakin.

Aurajuustolla täytetyt grillipaprikat

paprikoita
aurajuustoa
basilikaa
kirsikkatomaatteja
valkosipulinkynsiä


Halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista siemenet ja valkoiset kohdat. Tee täyte aurajuustosta, basilikasta, puolikkaista kirsikkatomaateista ja muutamasta viipaloidusta valkosipulinkynnestä. Grillaa paprika alapinnaltaan mehevästi mustuneeksi. Kuvassa on myös maissia, jota voi sivellä grillistä poistamisen jälkeen vaikkapa jo aikasemminkin postaamallani pekoni-tomaattilevitteellä. Laitan sen nyt tähän vielä uudestaan.

Pekoni-tomaattilevite

2 dl margariinia
4 siivua pekonia
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus mustapippuria

1. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja valuta hetki talouspaperin päällä.
2. Pilko pekonit, tomaatit ja basilikat pieniksi ja sekoita margariinin joukkoon.
3. Lisää mustapippuri.

8 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta.

    Joku aika sitten postaamasi savusiika-perunasalaattisi keräsi ansaitut kehut ja lupasin tehdä sitä juhannuksena uudelleen. Kivat sivut sinulla muutenkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos grillausvinkeistä. Löytyiskö hyviä vinkkeja kalalle grilliin?

    VastaaPoista
  3. Nanna: Juu, täälläkin päin savusiika-perunasalaatti todettiin maistuvaksi ja taidan itsekin tarjota sitä jussina.

    Ano: No saattaisi niitä jotain ollakin, mutta saa vielä jäädä odottamaan. Näiltä sivuilta pääset kuitenkin alkuun...
    http://www.prokala.fi/default.asp?docId=12263

    VastaaPoista
  4. Nyt on muulillakin savusiikaa ja Suunnitelma! Täytyy vaan lähteä perunanostoon kun niitä ei normaalisti köökissäni makoile. Vaan uudet potaattikset toivotan tervetulleiksi :-P Onneksi on tori.

    VastaaPoista
  5. Helsinkin on asfalttimaa,
    ei siellä kasva perunatkaan.

    No onneksi on kauppa.

    VastaaPoista
  6. Turku se taas on sellanen pelto,
    omasta maasta hamppu ja poteito!

    Aika ruuneperiks rupesin. Ite usutit.

    VastaaPoista
  7. Erityisesti pidin kohdasta poteito :)

    VastaaPoista
  8. Juu menin ehkä hieman liiallisuuksiin tuon hampun kanssa kun yritin pahan mehumuulin tapaan iskeä turkulaista vyön alle vaan paremminhan se rimmais ilman hamppua muodossa 'varhais-poteito' :-D t. tuotekehittely

    VastaaPoista