30.3.2006

Alligaattorihedelmä

Sillä silmällä on oikeastaan ainoa kyseisen genren sarja, jota jaksan katsoa. Ja se on ihan loistava sarja, eilenkin sain taas nauraa mahani kipeäksi. Pojat ehdottelivat eilen, että viimeistään kolmekymppisenä miehen pitäisi alkaa hoitaa ihoaan. Aika harvassa on minun ihonhoitotuotteet, joten ehkä pitää tehdä parannus. Ja koska päivän aiheena on avokado, tehdään siis avokadomaski. Jotenkin aasimaisesti aloitukseen sopien ohje on Drag Queen Beauty Tips- sivuilta.

Kosteuttava avokadomaski

1 avokado
2 rkl jogurttia

Tee blenderissä mössö ja levitä iholle. Anna vaikuttaa 15 mintsaa.

Tein muuten eräällä tietokoneohjelmallani pientä kuvamanipulointia tyyliin, miltä kukakin näyttää myöhemmin...


Seuraava ei oikein toiminut, sillä sama ikä pysyi.



No tästä tuli kyllä aikas helmi.


Oikeastaan minun piti kirjoitella tänään hieman avokadosta, mutta aika loppuu näköjään kesken, sillä ravintolan hella kutsuu. Sen siitä saa, kun on tuuliviiri ja poukkoilee suuntaan jos neljänteenkin. Törmäsin tällaiseen loistavaan herkkuun, mikä kylläkin kuulostaa enemmän kuuman kesäpäivän viilentäjältä, kuin keväisen loskapäivän keitolta. Mutta ei haittaa.


Avokado-limekeitto

7 dl kanalientä
2 kypsää avokadoa
3/4 dl limen mehua
valkosipulijauhetta
2 ½ dl kermaa
limeviipaleita koristeluun
suolaa
pippuria

Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista siemenet. Siemenen saa helposti poistettua napauttamalla veitsellä siemeneen ja vetämällä sen pois. Voit tietty kaivertaa sen lusikallakin. Kaiverra lusikalla avokadomassa pieniksi paloiksi ja heitä blenderiin. Laita sinne myös kanaliemi, limemehu, valkosipulijauhe, kerma, suolaa ja pippuria. Aja tasaiseksi masaksi. Testaa maku. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ja tarjoile kylmänä.

Alligaattorihedelmän (kts. kuori) ostamisesta sen verran, että jos haluat kypsän hedelmän, paina sitä hellästi sormellä tyvipäästä. Kuori antaa hieman periksi, mutta ei jätä painaumajälkeä. Jos kuitenkin onnistut ostamaan raa'an avokadon, kuten minulla on tapana, se kypsyy parhaiten paperipussissa omena seuranaan.

Vielä pari vinkkiä: Avokado tummuu helposti, kun sen on halkaissut, joten kannattaa nöyryyttää sitä pienellä määrällä sitruunamehua. Ja vielä... avokado tarjotaan usein kylmänä, koska se ei oikeastaan hirveästi rakasta korkeita lämpötiloja. Avokadon sisältämät tanniinit saattavat tuottaa hedelmälle tällöin kitkerän maun kuin beduiinin sandaalissa konsanaan.

6 kommenttia:

  1. Hei Polkkis,
    Me tägättiin sua meemillä, jos siis jaksat vaivautua. Olen vähän ambivalentti meemeistä itse nääs... mut jos kiva ihminen pyytää ;)

    VastaaPoista
  2. Sori, oon edelleen niin dazed ja confused et ees tajuu et veli toimi jo postipoikana ja tiedät jo kaiken...

    Oon ihan pihalla. Päätin elää tän viikon Nova Scotian ajassa että pärjäisin 7 tunnin siirtymällä (muuten kelloja pitäisi siirtää ensin 8 tuntia taakse ja sitten 1 tuntia eteenpäin kesäaikaan). Ei mee kovin hyvin, viimeksi eilen jäin kiinni väärästä aikavyöhykkeestä kelloa kysyvälle spugelle, joka katsoi mua kuin parastakin moronia. Miksi se edes kysyi kellonaikaa jos tiesi sen valmiiksi?

    VastaaPoista
  3. Ok, nyt jopa sain luettua sun postin ;) Pitää vielä sanoa et Sillä silmällä (Da Suomiversio) on mun ehdoton lemppari sekä tahallisen että tahattoman komiikan suhteen ja melkein putosin sohvalta kun katsoin Kurkimäen kuningas- ja omakotitaloremppa Nummelassa (?) -jaksot tässä taannoin. Kannatti lentää Suomeen ihan niitten vuoksi! Ja kadun älyttömästi et unohdin pakottaa miehen tallentamaan mulle kaikki jaksot kovalevylle. Höh!

    Ok, nyt lupaan et en kommentoi tänne mitään ainakaan viikkoon ;)

    VastaaPoista
  4. Höh, älä nyt tollasia lupaa :)

    Joo Antti tosiaan haasto mut jo, ja kävin kattoon, mistä on kyse. Lupauduin paukahtaan mukaan meemeilyyn, vaikka ne onkin vähän siinä ja siinä. Yhteen oon jo lähteny mukaan, haasteita on ropissu aina silloin tällöin. Mut tosiaan... jos kiva ihminen pyytää, niin toki oon ihan valmista kauraa. Eli nyt oon ;=

    VastaaPoista
  5. Kuka toi Kari Salmelaisen vieressä oleva kaveri on?

    VastaaPoista
  6. No niin tän siitä sai, kun alkoi kikkailla. Ron Jeremy.

    VastaaPoista