23.7.2018

Nyrkkiperunat


Tämä ohje soveltuu sekä varhaisille että vanhoille potuille. Varhaisperunathan ovat hyviä myös uunissa paahdettuina, vaikka valitettavan harva sitä on edes tullut ajatelleeksi. 

Nyrkkiperunoiden juoni on ylijäämäperunat. Keitän ihan tarkoituksella usein ylimääräisiä, seuraavan päivän ruokahuolto tulee hoidettua vähän kuin vahingossa. Yksinkertaisimmillaan homma menee näin:


Nyrkkiperunat

keitettyjä perunoita
voita
valkosipulia
suolahiutaleita päälle

Pilko valkosipuli ja mikrota mukissa reilun voiköntsän kanssa 15 sekuntia. Paina peruna uunipellille kasaan nyrkillä tai perunasurvimella. Voitele valkosipulisella voisulalla. Uuniin 200C 10 minuuttia. Vastukset päälle, uusi voitelu ja vastusten alle 5 minuutiksi. 

Suolahiutaleiden lisäksi päälle voi ´viiskoa persiljaa, rakuunaa, timjamia, pilkottua sipulinvartta, mitä nyt mieleen tulee. 


Delisiöössiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti