7.9.2008

Punaiset posket ja omenamaa

Hauskaa Helsinkiä. Kiitokset Koististen klaanille ja viehättäville burleskittarille.

Sitä juttua vartenhan en suinkaan pääkaupunkiseudulle mennyt, asiassa vaan sattui yllättävä käänne. Varsinainen idea oli pöllähtää ruokabloggaajien tapaamiseen. Ja myöhässä saavuin kuten tavallista, minkäs teet. Kiitos kun sain mutustella ruokianne, tryffelit oli ylihyviä, kuten kaikki muukin maistamani. Ja kiitos ihanalle Liemessä-blogin Jennille, joka tapaamista emännöi. Oli mukavaa taas tavata porukkaa, uusia ja vanhoja. Seuraavaa kertaa odotellessa. Eikä Nirsokaan ollut niin nirso.


Nyt kun kaikilla on posket eilisen jälkeen punaiset, niin miten olisi omenapiirakka? Mietin, laittaisinko nimeksi inkivääri-omenapiirakka, mutta virallinen Kenkä- ja laukkumetsuritar tiedotti, että "ei siinä kyllä oo kuin ripaus vääriä". No niin se kyllä onkin.


Omenapiirakka

Pohja:

1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl neljän viljan puurohiutaleita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
2½ dl sokeria

2½ dl maitorahkaa
1 muna
75 g voita

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa rahka ja muna ja lisää niiden sekaan sulatettu voi. Sotke kuivat ja märät aineet keskenään taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja korppujauhota se. Levitä taikina vuokaan.

Pohjan päälle

4-5 viipaloitua omenaa
reilusti sokeria
kanelia
ripsautus inkivääriä

Painele omenaviipaleet taikinaan kevyesti ja ripauttele päälle vielä hieman sokeria. Paista 225 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Tarjoa jäden tai vaniljakastikkeen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kiva oli nähdä. Jepjep. Kävisiköhän tuo piiragapohja ilman sokeria suolaiseenkin piirakkaan? Minun pitäisi houkutella itseni jotenkin kokeilemaan tuota gaasu-uunia.

    VastaaPoista
  2. Hmm. Testaa. Se on kyllä aika kuohkea. Enpä osaa sanoa.

    VastaaPoista
  3. Kiva oli nähdä! Sen kunniaksi: haastoin sut pistämään biisejä esiin.

    VastaaPoista