8.9.2008

Luettelo Lindströmeistä

Joskus pitää himpsauttaa arkistojen kätköistä jo aiemmin blogattuja vanhoja suosikkiohjeita. Tänään tein, kah, lindströmin pihvejä ja niitähän ei voi tehdä kuin yhdellä reseptillä. Ohjeen mojo on kapriksissa, joita on hyvin vaikea mennä jättämään raaka-aineluettelosta pois. Vielä vaikeampaa ne on jättää varsinaisesta ruoasta pois: luettelot nyt on kuitenkin vain luetteloita, vaikkain tietysti vertaansa vailla hyödyllisiä. Muutaman esimerkin mainitakseni...



Lindströmin pihvit
400 g nauta-sika jauhelihaa
1 sipuli
n. 15 kaprista
2 etikkapunajuurta
1 peruna
2 kananmunaa
3/4 dl ruokakermaa
valkopippuria
1½ tl suolaa


Laita blenderiin pieneksi lohkotut punajuuret, kuutioitu sipuli ja kaprikset. Älä kuitenkaan anna masan mennä liian hienoksi. Kaada kasvismasa pois blenderistä kulhoon ja lisää raaka raastettu peruna. Jotkut tykkäävät käyttää kypsää, mutta minä laitoin raa'an. Sekoita toisessa kulhossa jauheliha, kananmunat, kerma ja mausteet. Yhdistä masat. Öljyä kädet ja tee taikinasta sopivan kokoisia pihvejä. Paista pihvejä voissa pannulla molemmilta puolilta muutama minuutti, siten että pihvit saavat kauniin värin. Muista kääntää varovasti. Laita paistetut pihvit uunipellille ja paista 225 asteessa vielä n. 15 minuuttia. Takuulla hyvää. Tarjoa kermaisen purjo-tattimuhennoksen kanssa.

1 kommentti: