11.8.2008

Båten säglade vidare, fastän nu under matbokisk flagg


Sen verran palaan vielä Maarianhaminaan, että neuvon pari hauskaa kirppistä. Mitäs sieltä muutakaan ostettaisiin kuin keittokirjoja, olen täysi friikki. Tällä kertaa kassiin tuli muistaakseni seitsemän opusta ja hinnaksi 17€. Vilken ond cirkel! Eräässä hamstraamassani kirjassa on ainakin houkuttelevan kermainen mantelikeitto, josta voisi hakea virikkeitä. Joskus myöhemmin.

Huomasin juuri, että neuvonkin tarkemmin vain yhden paikan. En nimittäin muista enää toisen osoitetta. Sori. Köpmansgatanilla sijaitsee emmaustyyppinen ratkaisu, jossa kirjoille on varattu oma ihan kohtalainen soppensa. Mikä parasta keittokirjat on jaksettu lajitella omaan osastoonsa. Tai parempi ja parempi: näin ihmiset löytää ne helpommin, eikä helmiä sialle jää niin helpolla. Mutta haa. Pieni possu menikin penkomaan purkamattomia laatikoita ja löysi kaikkea vähintäänkin mielenkiintoista. Myyjätätikin oli oikein gullig ja jaksoi innostua när jag började pruta ner priset.


Toinen paikka oli sitten enemmänkin osto- ja myyntiliike. Hyvin pieni mutta tehokas. Paikan pitäjä oli edellisen pitäjän vaaripuolinen versio, joka kainosti häpeillen tuumasi:
- Hoppas det stör inte om jag äter min fisksoppa när ni går rund- Men gubbe lilla, inte alls. Kanske ja hittar bättre matböcker när jag känner den mäktiga aromen din soppa föranleder. Paikka sijaitsi muutaman kadun alaspäin köpmansgatanilta ja kyllä se sieltä löytyy, jos vain jaksaa etsiä. Keskusta kun ei ole järin suuri.

Kirja mukaan ja rannalle. Ei minulla ei ole on crocseja. En ainakaan pidä niitä, vaikkei minulla niitä olekaan niitä pitäessäni, kun ei kerran niitä ole niiden ollessa jaloissani ilman olemista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti