5.8.2008

Pieni on kaunista


Jälkkäriin ei aina ole aikaa panostaa montaa tuntia. Miten olisi pari erilaista pienen suklaapuodin suklaata, pari siivua mansikkaa ja kokkiraidallinen vaaleaa balsamicosiirappia? Takuulla tyydyttää ruokailijan kuin ruokailijan. Suklaapalat voi tietty itsekin väsätä, kun ei se niin mahdoton homma ole. Tällä ohjeella voi tyydyttää pienen pienen tryffelinälän:


Suklaatryffelit

1/4 dl espressoa
1/2 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
100 g tummaa suklaata (70%)
25 g voita

Mittaa kattilaan espresso, kerma ja tomusokeri ja kiehauta. Paloittele suklaa teräskulhoon ja kaada kuuma kermalitku päälle. Sekoittele ja anna suklaan sulaa. Jos ei meinaa sulaa, heitä pikaisesti takaisin levylle, mutta älä kuumenna liikaa, sillä suklaa leikkaa helposti. Sekoita joukkoon voi ja koveta jääkaapissa. Kun massa on valmista, ota kuumaan veteen kastetulla pikkulusikalla massasta pallukoita ja pyörittele niitä esimerkiksi kookoshiutaleissa, strösseleissä tai hasselpähkinärouheessa.

3 kommenttia:

  1. Slurppeli slurps!
    Kiitos muuten muinaisista Albufeira-postauksista. Palasin sieltä viime viikolla ja oli kyllä ihana paikka (ja maa)!

    VastaaPoista
  2. No voi ei, haluu takas. Nyt. Heti.

    VastaaPoista
  3. no takuulla menee! minäkin tykkään laittaa tarjolle toisinaan suklaapuotien konvehteja jälkkäriksi. helppoa, näyttävää ja hyvääää!

    VastaaPoista