15.3.2008

Olen ollut ihan että hei lol

Alkuruokalautasella svenskatalandebättrefolk eli Lillasyster ja Kräkas.
-------------------

Nimimerkki Kariniemen kanatar kyseli takuuvarmaa suklaakakun ohjetta. Ei saisi olla liikaa vaivaa ja jonka osaisi tehdä vaikka ajankohtaiskäsikin. Hieman ihmettelin kysymyksen vokaabularia, mutta tiukalla aivorutistuksella päättelin ajankohtaiskäden tarkoittavan hieman pajumpaa pääsiäiskättä. Tai sitten olen teillä tietämättömillä. Mutta siitä lähtien olen ollut ihan että hei lol.

Ei siankärsämö liikoja tuhissut, kun 10-sorkkajärjestelmä jo jatsaili juuri kiillotetulla nappulalaudallani. Näppikseni alkoi elää kuin uutta kevättä näppäiltyani sille sanat Sirkka Sumuvalon suklaakakku. Levotonta: nythän puhutaan animistisesta näppiksestä.

Ja toiseen asiaan. Hei kovin rakas pikkuveljeni: ei sille mitään voi, vaikka saitkin mokattua tämän kakun ja suklaat valui ympäri uunin pohjaa. Ja hauskaa, että uuni on vielä vuodenkin jälkeen täynnä samaa suklaamönjää, etkä voi siis paljon nuketella. Mutta kyllä se tyttö ihan varmasti osasi arvostaa yritystäsi :D


Olisin voinut tietysti suositella sacheriakin. Sehän on aivan loistavaa tavaraa. Mutta ehkä se ei ole ihan pääsiäiskäsimateriaalia. Vaikkakin ruoanlaitossa on se hyvä puoli, että hyvää ohjetta seuraamalla on useimmiten kohtalaisen helppoa päästä toivottuun lopputulokseen. Mutta annetaanpa nostetta ohjeelle, joka löytyy jo aikaisemmin sivuiltani. Sen verran kakku on jalostunut, että olen saattanut lisätä siihen suolapähkinöitä tai/ja isohkoja keksimuruja. Niinpä siitä on tullut snickers-keksikakku. Mutta se perusohje:


Sirkka Sumuvalon suklaakakku

1 dl espressoa tai jotain vahvempaa kahvia
250 g tummaa suklaata
2 dl sokeria

250 g voita
4 kananmunaa

Kaada kahvi astiaan, jossa sulatat suklaan. Ja suklaan laitat hieman pienempiin osiin ja sulatat vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää vuorottelen sokeria ja voita ja sekoittele samalla. Ota astia pois vesihauteesta, anna hieman jäähtyä ja lisää joukkoon 4 kevyesti vatkattua kananmunaa. Sekoita hyvin. Kaada irtopohjavuokaan, jonka pohjan olet päällystänyt leivinpaperilla. Paista uunissa 175 asteessa 35 minuuttia. Kakku kohoaa uunissa, mutta läsähtää, kun otat pois. Niin pitääkin. Anna kakun olla jääkaapissa vähintään puoli päivää ennen korkkaamista.

Tarjoa vaikka kermavaahdon, vaniljajäden ja ehdottomasti jonkin kivan marjakastikkeen kanssa.

Nyt kyllä suosittelisin tälle vadelmakastiketta, mutta jossain vaiheessa myös mustaviinimarjakastike oli aika pop goes my heart -tavaraa.

3 kommenttia:

  1. Kylläpä on suussa sulavan kuuloinen kakku, mitäs sitä hyvää suklaata jauhoilla pilaamaan! Mutta osaisitkohan neuvoa tulevaa kollegaa visaisessa taikinakysymyksessä - olen kokeillut minitorttusia taikinalla jos toisellakin, ja koskaan eivät makeat versiot ole vuoista irronneet. Kuvan leivonnaisissa käytin kaaviloitavaa murotaikinaa, joka kyllä oli makunsa puolesta nappi valinta, mutta piti kaivaa irti lusikalla suurta voimaa käyttäen. Suolaiset kyllä sujahtavat vuoista kuin rasvatut silakat.

    VastaaPoista
  2. Mämmikoura! ;D Eipäs, siis pääsiäskäsi, joo. Hyvältä kuulostaa Mutta kun, tulee taas mieleen sellainen kirpeä aprikoosi... tuossa kun puhut mustaherukasta.

    VastaaPoista
  3. Riikka, enpä ole asiaan kovasti paneutunut, kun harvemmin tulee tehtyä tommosia. Mutta ei siinä kai kummempaa ongelmaa pitäisi olla, kyllähän makeidenkin pitäis irrota?!

    P, mämmikoura se ehkä olikin. Mutkun Vesku ei tajuu ;D

    VastaaPoista