Carbonaraa voi höystellä vähän millä haluaa, mutta muutamaa aineosaa ei voi jättää pois: possua, valkosipulia, kananmunaa, juustoa ja tietysti pastaa. Loppu kuuluu valinnaisaineisiin vähän kuin konekirjoituskin.
Salvia- pasta carbonara
400 g pastaa
170 g pekonia (tai pancettaa)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-3 keltuaista
2 dl kolmen juuston ruokakermaa (Valion)
100 g pecorinoa
kuivattua salviaa
suolaa ja pippuria
Keitä pasta napakaksi eli al dente. Kuutioi pekonit ja käristä pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota pekonien joukossa. Sekoita kipossa keltuaiset, kerma, raastettu pecorino, salvia, suola ja pippuri. Älä ahnehdi salvian kanssa, sillä liika määrä pilaa ruoan ja sopiva määrä oikeuttaa sen olemassaolon. Heitin sitä ehkä n. 3 teelusikallista, mutta oman maun mukaan. Käytä pasta juoksevan veden alla ja sekoita sitten pastan joukkoon pekoni-sipuliseos. Kaada muna-kermaseos kattilaan ja sekoittaa kaikki ainekset. Munan ei ole tarkoitus hyytyä, vaan carbonaran tulisi olla sopivan mehukasta. Ripottele annoksen päälle vielä hilppunen raastettua pecorinoa - on se niin hyvää.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHerkullisen näköstä! Pääsiäisenä tein itsekin carbonaraa, nam :)
VastaaPoista