2.3.2007

Tulikettuun oikosukija

Huomaan, että vain 30% sivuillani käyvistä ruoanystävistä ja selkäänpuukottajista käyttää selaimenaan Mozilla Firefoxia. Se 63%, joka vielä huomaa käyttävänsä Internet Exploreria, vaihtakoon selaimensa hyvin nopeasti Tulikettuun. Kun kerran on Kettua kokeillut, ei ole paluuta.

Asiani ei oikeastaan ollut tuo. Löysin nimittäin (vasta nyt) Firefoxiin hyvän lisäosan eli suomen kielen oikolukijan. Laajennuksen käyttöönottoa ennen kannattaa käydä päivittämässä selain uusimpaan versioon, sillä se ei toimi vanhoilla.Oikoluku toimii kuten kuvassa. Eli virheellisesti kirjoitettu sana on alleviivattu punaisella. Erittäin kätevä apuväline bloggaajalle.

6 kommenttia:

 1. Koetin ladata tuota oikolukupalikkaa, mutta ei näyttänyt Mac OS X:n tuorein versio sitä sulattavan. Se onkin kyllä englanninkielinen, jos se mahtaa asiaan liittyä.

  VastaaPoista
 2. Sorry-nou kän duu - teknisistä asioista en nyt tällä kertaa kumma kyllä välitä tuon taivaallista - minä vaan en kertakaikkiaan tykkää tuliketusta. Isäntä yrittää mulle samaa "järkeä" takoa päähän, mutta kun en tykkää niin en tykkää. Ihan turha kysyä, miksi en tykkää. Kun en tykkää, niin en tykkää. Enpäs ole jääräpää.

  VastaaPoista
 3. Pitää tunnustaa, että Macista ei ole mitään aavistusta. En taida olla ikinä edes kokeillut. Joten enpä tiedä, mihin liittyy.

  Tiv: Järkevä isäntä sulla ainakin tuntuu olevan. Vielä kun joku kuuntelisi viisauden hedelmiä :)

  VastaaPoista
 4. Tuo on ilmeisesti jonkinlainen Soikosta kehitelty plugini. Macissa oikolukijaa ei tarvitse asentaa erikseen Tulikettuun tai muihin yksittäisiin sovelluksiin, sillä tämä mainio Soikko pelaa OS X:n standardin oikolukurajapinnan ansiosta lähes joka sovelluksessa, josta löytyy tekstinsyöttökenttä (siis myös Ketussa).

  Soikko toimii toki Windowsissa ja Linuxissakin esim. Open Officessa - mutta Macissa se on erityisen kätevä juuri tuon universaalisti plugautuvan oikolukuominaisuuden ansiosta.

  t. Pipurimylly :)

  VastaaPoista
 5. No niin. Siinä tietoa. Kiitos vaan Pippurimyllylle.

  VastaaPoista
 6. Tästä puhuttiin eilen Marien kanssa, hän totesi, että tämä olisi hyvä palvelu.

  Pippurimyllyn esitelmästä en ymmärtänyt varmaan sanaakaan;)

  VastaaPoista