7.3.2007

Homeista keittoa ei kannata heittää pois



Omenainen aurajuustokeitto

1 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
½ tl juustokuminaa
puolikas sipuli pilkottuna
2 dl omenamehua
6 dl kanalientä
2 dl kermaa
300 g aurajuustoa

Paista mausteita ensin 3 minuuttia öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää omenamehu ja kanaliemi ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Kaada joukkoon kerma ja keittele hiljalleen pari minuuttia. Murustele hiljalleen joukkoon aurajuusto ja anna sen sulaa. Poraa keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Suurusta maizenalla, jos keitosta tuli liian ohutta. Tarkista suola. Minulla sattui olemaan kaapissa valmiita yrttikrutonkeja, jotka sopivatkin aivan kivasti mukaan.

4 kommenttia:

  1. Eihän tuo voi olla kuin HERKULLISTA. nimim. mikään-missä-on-Auraa-ei-ole-pahaa
    Taitaa mennä viikonlopun menyyn alkukeitoksi.

    VastaaPoista
  2. Ai, onpas herkullisen näköistä.

    VastaaPoista
  3. Miehän en aurajuustoa suuhuni pistä hetkeen. Sain aurajuustorullasta juuri ruokamyrkytyksen ja voitte arvata ettei tee mieli. Oksensin iltaviidestä aamuseitsemään 20minuutin välein. Ei se tietysti ollut aurajuuston vikaa mutta ymmärrät varmaan.

    VastaaPoista
  4. Eikä siitä edes ole hirveän kauaa, kun en voinut sietää aurajuustokeittoa. No muutama vuosi kuitenkin.

    Herkkusienistä onnistuin itsekin joskus saamaan taudin poikasen. Tai kyllä se ihan aikuinen jo oli ellei jopa jättiläinen. Meni aikas kauan, kun herkkusieniä tungin taas leijonankitaani.

    VastaaPoista