7.3.2007

1 987 400 joulea


Panda lanseerasi joku aika sitten markkinoille Luonnonraikkaan Lakritsin. Puumajamme herttuatar sai kyseistä herkkua pussillisen verran mukaansa Turun naisday-messuilta. Eikä pitänyt mausta lainkaan, mikä oli erittäin positiivista. Minä nimittäin pidin. Lakritsit kolahtivat Polkkapossulle kuin EU-kalyptus-pastillit muhkuranenäiselle mummolle.

Luonnonraikas Lakritsi on tosiaankin raikas. Samanlaisen maun saa suuhunsa syksyisessä metsässä sadekuuron jälkeen. Ja tuossa ihmeellisessä metsässä kasvaa piparminttua, rohtosalkoruusua, mustaseljankaa, siankärsämöä, kiiltomalvaa, tähtianista, salviaa ja etelänkevätesikkoa. Miten sattuikaan, juuri samoja yrttejä, joista Pandan lakritsi saa makunsa.

Jos hakemalla pitää hakea jotain negatiivista niin sehän allekirjoittaneelta onnistuu. Ehkä hieman häiritsevää on uskotella kuluttajille, että Luonnonraikasta Lakritsia voi syödä ihan tuosta vaan, kips kaps, hyvällä omallatunnolla: siinä kun ei ole lainkaan säilöntä- eikä väriaineita ja rasvaakin vain 0,5%. Pienen vertailun jälkeen selviää, että mm. Pirkan ja Halvan lakritseissa on myös rasvaa 0,5%. Yleisesti ottaen lakritsissa kuin lakritsissa näyttäisi olevan juuri tuon verran rasvaa. Kalorimääräkin vastaa normaalilakritsin kalorimäärää, joten tuotteen mainonta on sinänsä täyttä kusetusta. Panda iskee vielä suoraan kuluttajan mielihyväkeskukseen kertomalla, että Luonnonraikas Lakritsi on "sallittu herkku". Tekstiä ei oikeastaan edes tajua, sen vaan kääntää hyväksi ja hyväksytyksi. Kuluttajaa viedään kahville. Panda kertoo 150 g pussin olevan sopivankokoinen herkutteluannos. Eli jos syöt koko pussillisen saat 475 kcal:a. Miksei Panda kerro pussin kyljessä, että pussista saa energiaa siis vain 1 987 400 joulea.

10 kommenttia:

 1. Olenkin miettinyt miltä tuo maistuu. Minuakin on ärsyttänyt tuo mainostaminen, että on jotenkin muka kevyttuote. Ei Panda varmaan kyllä suhteessa muihin lakuihin yritä olla parempi, vaan yleisesti saada mielikuvaa lakusta kevyenä. Onhan se tietty hyvä ettei ole rasvaa, mutta kyllä ne lakut multa ennemmin syömättä jää kuin suklaa. Joka on oikeasti terveellistä. Ainakin minusta.=)

  VastaaPoista
 2. Uutta lakulaatua kannattaa siis kokeilla? Muuten arvostamalleni Pandalle pieni miinus siitä, että menivät pirulaiset modernisoimaan patukkaklassikko Panaman kääreet! Se punakeltainen retrokääre oli hyvä, uusi kääre on ainoastaan laimea. Attanas!

  VastaaPoista
 3. Anja: Niin, suklaan terveellisyydestähän puhutaan paljon. Mitä tummempi suklaa sitä enemmän flavonoideja. Flavonoidien on sanottu olevan hyviä sydämelle. Jos olen käsittänyt oikein, niin tutkimustulokset ovat kuitenkin aika ristiriitaisia. Ei ole oikein tietoutta, toimivatko flavonoidit enää biologisesti aktiivisina elimistöön pääsyn jälkeen ja niiden imeytyminen on muutenkin aika hiljaista. Toisaalta...pakkohan suklaasta on olla jotain hyötyäkin, sillä ainakin se psyykkaa aivojen mielihyväkeskusta. Ja jos suklaasta tulee hyvä mieli ja onnellinen olo, niin eikös se ole hyvän terveyden perusta?! Vähän kuin punaviinistäkin :) Ai mutta siinäkin on flavonoideja.

  Välispiikki: Kokeilla kannattaa aina. Jonkun makuun saattaa olla turhan raikas lakritsiksi. En nyt pienellä pinnistämiselläkään muista koko Panama-suklaapötkylää, saati sitten sen kääreitä. Pikainen googletuskaan ei tuonut kuvaa vanhasta kääreestä :)

  VastaaPoista
 4. Meille kävin vähän samanlailla. Avokki ei voinut sietää liian raikasta makua, mutta minä tykkäsin. Saatan ostaa vaikka uudestaan.

  VastaaPoista
 5. Vanhasta Panamasta löytyi kuva Pandan tuotetietosivuilta (kerrankin kiva juttu, ettei päivitystahti ole turhan hektinen :-). Muistatkos moista?

  VastaaPoista
 6. No pahus soikoon. Tuttu paketti mutta mahdankohan olla edes maistanut moista. Asia pitänee korjata.

  VastaaPoista
 7. APUA! Onko ne mokomat menneet vaihtamaan Panaman kääreen?! Sitä suklaaherkkua ei kovin usein kaupoissa näe, mutta aina kun bongaan niin kyllä tekee mieli ostaa. Suklaata, jossa on maissihiutalemurskaa seassa ja rutisee kivasti pureskellessa. Nam!

  VastaaPoista
 8. No niin. Piua ratkaisi. Pakko kai sitä on mennä ostamaan.

  VastaaPoista
 9. Makuhaun satunnaisessa nousi tämä entry, ja pakkohan se oli tulla lukemaan.

  Ei mulla muuta kuin että mainonta nyt on aina kusetusta. On ne yhdet jogurttitytöt sentään siirtyneet pois jääkaapista syömästä.. surullisimmasta jääkaapista ikinä.

  VastaaPoista
 10. mustaseljanka!???!!! Hmmmm.... kokilla aina ruoka mielessä, ja seljanka on kyllä hyvää?

  Taidan ite olla aina juoma mielessä, kun meidän mustaseljasta riistetään kukat mehuksi.

  Seljajugurtti oli aikanaan Arlan ykköslahja suomalaisille, ja sen kaveri sitruunajukurttikin oli hyvää sitten surusta toivuttua, kun naapurissa tajusivat ettei suomalainen ymmärrä seljan päälle ja lakkasivat sitä tuomasta. Tarttis kyllä tehrä jottain, jottas semmoinen ymmärtämättömyys korjaantuu. Allekirjoittaneen mielestä on noloa, että hienostelun tarpeessa mennään aina merta edemmäs kalaan, ja aletaan kiikuttaa eväsmateriaalit kaukoidästä jotta erottauduttaisiin köyhistä ja junteista. Ja sitten ei viitsitä edes olla perillä lähinaapurien herkuista.

  Murisee ja menee ruåttalaisen mantelitortun kimppuun... saiskohan niiltä jonkun vienninedistämispalkinnon? Hihii...

  VastaaPoista