13.3.2007

Munakoiso-broilerlasagne

1 pieni munakoiso

Leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi ja pirskottele suolaa siivujen päälle. Anna koisojen itkeä puoli tuntia ja huuhdo ne sitten juoksevalla vedellä.

juustokastike:

5½ dl punaista maitoa
1 kanaliemikuutio
150 g gouda-juustoa paloiteltuna
muskottipähkinää

Kiehauta varovasti maito ja sulata kanaliemikuutio siihen. Mausta kevyesti muskottipähkinällä. Sulata juusto hiljalleen ja tarkista suola. Juusto on itsessään suolaista, joten lisää suola vasta lopuksi jos tarvii.

jauhelihakastike:

400 g broileirin jauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
suolaa ja pippuria
1 prk tomaattimurskaa
1 dl vettä
ripaus neilikkaa
currya
suolaa
luraus heinz-ketsuppia
10 lehteä basilikaa silputtuna

lasagnelevyjä

raastettua gouda-juustoa

Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Viskaa pannulle sipulit ja paistele hetki. Lisää tomaattimurska ja desi vettä. Anna hautua hetki. Mausta neilikalla, currylla ja suolalla. Lurauta löräys maailman parasta ketsuppia. Lisää basilika.

Kokoa lasse: Laita spreijatun/voidellun vuoan pohjalle ensin ohut kerros kastikkeita. Sitten levyjä, munakoisoja, kastikkeita, levyjä munakoisoja, kastikkeita jne. Päällimmäiseen kerrokseen kuitenkin kastikkeita ja sitten vielä päälle juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Tarjoa tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

8 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa kyllä todella herkulliselta! Pitääpä laittaa korvan taakse!

    VastaaPoista
  2. Neilikka lasagnessa kuulostaa vähän oudolta. Mitä sulla on tossa annoksen päällä?

    VastaaPoista
  3. Tein eilen tuolla ohjeella, mutta korvasin jauhelihan broilerin paloilla. Meille oli jäänyt grillatusta kokonaisesta broilerista. Oikein hyvää oli ja tänään syön mieluusti uudestaan töissä.

    VastaaPoista
  4. Anja: Oikeastaan se kannattaisi syödä. Lasagne korvan takana ei välttämättä ole kovinkaan mukava asia.

    Kaimaani: Niin kuulostaakin. Olen kohtalaisen outo mies. Annoksen päällä on tomaatti-sipulisalaattia.

    Anni: Meille ei jää koskaan muuta kuin luut grillatusta broiskusta. Ja luistakin voi tehdä hienoja kaulakoruja. Tosin en edes muista, koska viimeksi olen ostanut grillattua broiskua, joten hiljaisessa on uudet luukorutkin olleet.

    VastaaPoista
  5. No ilmankos on outo olo, mulla kun on korvan takana jo vaikka mitä!

    VastaaPoista
  6. Kuullostaa ja näyttää hyvältä...oletkos tehnyt koskaan paputsakia,eikös ne tehty munakoisosta vai muistanko väärin??:)

    VastaaPoista
  7. Paputsakia en ole koskaan tehnyt, mutta termi on Kreikasta tuttu. Täytettyä munakoisoa...olisikohan ollut jauhetulla lihalla ja fetalla. En ole kyllä lainkaan varma ja nyt en enää jaksa googlettaa vaan painun sängyn pohjalle :)

    VastaaPoista
  8. en ole oikein päässyt koskaan sinuiksi munakoison kanssa, edes moussakan muodossa. Tämä kuulostaa siltä että voisin aloittaa tutustumisen tästä kohtaa..

    VastaaPoista