21.1.2007

Punajuuri on täyttä tavaraa

On se vaan lystiä, kun iskee lusti. Tänään himon kohteena oli punajuuri. Kaapista bongasin sopivasti savusiian jämät ja muuta epämääräistä hörhelöä. Punajuuri oli ensimmäisestä kaupasta loppu, mutta toisesta löysin tantran, täyttymyksen polun. Perskutti soikoon, kilo punajuuria.


Punajuuri-savusiikakiusaus

1 kg punajuuria
200 g peruna-sipulisekoitusta
½ pkt aurajuustomurua
200 g savusiikaa
2 kynttä valkosipulia
suolaa
pippuria
rakuunaa
timjamia
sipulijauhetta
4 dl kermaa
1 rkl hunajaa

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Sekoita reilussa kulhossa peruna-sipulin kanssa. Lisää kulhoon aurajuusto, savusiikapalat, joista on poistettu ruodot, pilkottu valkosipuli, hieman suolaa, pippuria, rakuunaa, timjamia ja sipulijauhetta. Suolaa kannattaa lisätä varoen, sillä aurajuusto ja savusiika ovat suolaisia. Lautasella sitten lisää suolaa, jos tarvii.

Sekoita ainekset ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kerma, johon on liuetettu ruokalusikallinen hunajaa. Paista uunissa 180 asteessa ensin puoli tuntia. Nosta sitten lämpö 210 asteeseen ja peitä foliolla. Anna olla uunissa vielä reilu tunti. Aika riippuu tietysti vähän uunista, mutta punajuuri vaatii yllättävän pitkän kypsennysajan. Ennen tarjoamista anna vetäytyä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti