9.1.2007

Kierompia kuin korkkiruuvit

Helikaaliset fusillit ovat makaronien ja tagliatellen ohella lempipastalaatujani. Käytännön syistäkin fusilleja pitää kumartaa. Ensinnäkin ne sitovat hyvin kastiketta ja toiseksi... en keksi mitään toiseksi. Mutta ovathan ne ainakin mukavan värikkäitä, jos ruoassa ei muuten ole ruskaa.


Pasta abonese

fusilleja (tricolori)
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 punainen paprika
1 dl pirskahtelevaa valkoviiniä (esim. Blouberg)
1 prk säilyketomaatteja
1 rkl hunajaa
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
1 dl kidneypapuja
suolaa
pippuria
pecorinoa
rucolaa


Keitä fusillit lähes kypsiksi. Pilko sipulit pieniksi ja freesaa oliiviöljyssä. Lisää pilkottu paprika ja paistele muutama minuutti. Kaada pannulle valkoviini ja anna poreilla uno momento. Lisää murskatut säilyketomaatit ja hunaja. Anna hautua hetki ja lisää reilusti hienonnettua basilikaa ja vähän vähemmän hienonnettua oreganoa. Kaada mukaan pavut ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Raasta annoksen päälle pecorino-juustoa ja koristele rucolalla.

Syö ateria kertakäyttöhaarukalla. Älä missään nimessä heitä haarukkaa pois, vaan tee siitä itsellesi pelottavat hampaat ja mene soittamaan talonmiehen ovikelloa.

2 kommenttia:

  1. OO mitkä hampaat! OOO!
    Ovelaa sakkia nuo saksalaiset, kaikki pitä kierrättää ;)

    VastaaPoista
  2. Kaveri lähetti mulle hyvän kuvasarjan kaikkia hassuja keksintöjä. Ehkä niitä jossain vaiheessa lisääkin.

    VastaaPoista