7.1.2019

Kylmäsavutofu-riisinuudelikeitto (gluteeniton, 10 minuutissa valmis)

Vaikka ravintoarvot ovatkin ihan pyrstöstä, nuudelit ovat loistavaa pikaruokaa. Ketään ei vahingoita muutama paketillinen silloin tällöin, kunhan ei ota päivittäin tavaksi. Samaa pätee muihinkin terveysruokiin kuten hampurilaisiin, pizzoihin, jädeen... u got the point?!Tämä resepti on todella yksinkertainen, valmistusaika on n. 10 minuuttia. Aivan luottokalustoani, jos haluan jotain todella hyvää salamana, enkä jaksa lähteä VG Wokkiin. Maku on hieno ja tuntuu yllättävänkin autenttiselta, Jalotofun kylmäsavu on upea tuote ja on tässä ruuassa must. Pääsiäiskätisyydestäkään ei ole haittaa. Tykkään käyttäää juurikin tuota Maman vihanneksenmakuista riisinuudelia, montaa erilaista olen testannut. Mukana olevista maustepusseista tulee myös aika mukava tulisuus.


Pikanuudelimaailmassa kannattaa hieman katsoa, mitä suuhunsa laittaa ja missä yhteydessä. Nuudelit eivät ole mitään varsinaista terveysruokaa ravintoarvojensa puolesta. Pikanuudeliannokset ovat usein myös todella suolaisia, niissä on riideltyä natriumglutamaattia ja epätietoisuutta herättäviä lisäaineita. Jo pelkästään rasvamäärät vaihtelevat ihan hullusti, pahimmillaan nuudelipussin kylki huutaa yli 20% rasvaa, joka on nuudeliksi aika hurja lukema. Kalorimääärät on merkitty usein kuivamäärinä, joka hämää kokematonta natustelijaa. 

Ravintoarvojen jälkeen kannattaa miettiä käyttötarkoitusta. Viidakko on laaja: vermiselliä, lasinuudelia, riisinuudelia, sobaa, hiratakia, udonia, ramenia ja vaikka mitä. Peruslähtökohta nuudelikeittiömetsuruudessa on, että nuudeli kypsyy nopeasti. Joitakin nuudeleita ei kannata keittää lainkaan, niille riittää liotus kuumassa vedessä. Kannattaa aina tarkistaa kypsennysaika, useimmiten se on hyvinkin lyhyt. 

En ala tässä käymään erilaisia nuudelityyppejä läpi tai sitä, mihin ruokiin ne parhaiten sopivat. Tässä reseptissä on käytetty riisinuudeleita. Ne ovat lähes läpinäkyviä ja mielestäni parhaimmillaan keitoissa. Riisinuudeleille riittää muutaman minuutin liotus tulikuumassa vedessä.


Kylmäsavutofu-nuudelikeitto (1 annos)

1 pkt riisinuudeleita (Maman vihannes)
4 dl vettä 
1 herkkusieni
1/4 pakettia Jalotofun kylmsäsavua
persiljaa tai korianteria tai ei kumpaakaan
(retiisi siivutettuna)

Avaa riisinuudelipaketti ja laita nuudelit korkeareunaiselle lautaselle. Avaa paketin mukana tulleet maustepussit ja heitä sisällöt mukaan lautaselle. Keitä vesi vedenkeittimessä ja kaada n. 3,54 dl nuudeleiden päälle siten, että nuudelit peittyvät. Anna kypsyä esim. mikrokuvun tai lautasen alla n. 3 minuuttia kerran välillä sekoittaen. Viipaloi herkkusieni ja paista pikaisesti pannulla, lisää keittoon. Leikkaa tofu kuutioiksi, kuivaa hyvin parin talouspaperipalan välissä ja paista rasvassa pikaisesti pannulla pintaan kaunis väri. Lisää sitten keittoon. Mitään muita mausteita et ruokaan tarvi kuin nuo mukana tulevat maustepussit. Persiljasta tai korianterista ei tietenkään ole haittaa, mutta eivät ole välttämättömiä. Retiisiä laitan yleensä, nyt unohdin vihanneslokeron pohjalle, 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti