7.4.2009

Valkoherukka-vadelmapiirakka


Mikä hemmetin murotaikina? Olen aina kuvitellut, että se on murutaikina. Possu on pettyneempi kuin naurukyyhky, jota ei naurata.

Valmispohjassa on etunsa, niin on tamperelaisella puhetavallakin. Eikä Myllyn Parhaan kauramurotaikinapohja ole maultaankaan huono. Oikeastaan aika hyvä. Lanseerataan sitä myös kuituisena vaihtoehtona. Miten vaan, ei piirakkaa voi väittää terveelliseksi, kun siihen lätätään creme fraichea pari purkkia ja sokeria mokomallinen. Mutta kuka väittikään, että tämän piti olla terveellistä ja ketä se edes kiinnostaa?!


Valkoherukka-vadelmapiirakka

1 pkt kauramurotaikinaa
5 dl marjoja: valkoherukoita ja vadelmia
3 dl creme fraichea
2 kanamunaa
1½ dl sokeria
muutama tippa vaniljaesanssia tai 1 rkl vanilliinisokeria

Sulata taikina ja levitä piirakkavuokaan. Kaada marjat taikinan päälle. Sekoita creme fraiche, munat, sokeri ja vanilja ja kaada seos marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Älä edes harkitse vielä syöväsi tätä, vaan anna olla jääkaapissa vähintään 10 tuntia.

4 kommenttia:

  1. Raikkaan oloista. Kohmeiset herukat on ihania.

    VastaaPoista
  2. Mitääh? 10 tuntia odottelua?! Ei tuu onnistumaan, ei sitten millään! :) Saisinko maistaa heti ihan vähäsen vaan?

    VastaaPoista
  3. Upee kuva! Mistäs sitä löytäis valkoherukoita? Ensi syksynä pensaasta?

    VastaaPoista
  4. Sini, kohmeiset herukat on mahtavia, vaikka kaikki meidän perheessä ei niitä ymmärräkään. Käsittämätöntä.

    Martina, ei nyt ehkä ihan 10 tuntia tarvi odottaa, mutta paistos kyllä paranee kaapissa. Suoraan uunista se on ihan turhan löysää.

    Anelma, pakkasestahan niitä löytyy. Äiti on ollut ahkera kerääjä. Mutta kyllähän punaiset käy ihan yhtä hyvin.

    VastaaPoista