17.4.2009

Jehna jäädyke

Voi hornan henki, hiisi, kiusuri ja muut seitsemäntoista vanhaavihtahousua! Jos tämä jäädyke ei uppoa, niin ei mikään. Lupa vetäistä meikäläistä tunti lapasella, ellei toimase. Maku älyttömän hyvä ja rakenne täydellinen. Sametinpehmeää. Periaatteessa ohjeesta riittäisi vaikka 8:lle, mutta jos on naisia appaamassa, sanoisin, että 4 annosta on kohdallaan. Naiset kun on pervoja herkuille miesten siemaillessa absolutnisteina sivistyneesti Le Keskaria. No kyllä tämä miehiinkin uppoa, kun on konjakkia mukana.

Ahmaisu oli niin nopea, että kuvatkin jäivät. Suklaapossupaitani esiin siis.


Konjakki-suklaajäädyke
(4-6 annosta)

3 keltuaista
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1½ dl creme fraichea
150 g suklaata (Fazerin bak & dessert -tumma)
1 liivatelehti
tilkka vettä
3/4-1 rkl konjakkia

Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen creme fraiche ja vesihauteessa sulatettu suklaa. Yhdistä keltuaisvaahto kermavaahtoon ja lisää suklaa. Kiehauta tilkka vettä ja lisää 10 minuuttia kylmässä vedessä lillunut puristettu liivatelehti sulamaan veteen. Sekoita joukkoon. Lisää myös konjakki. Jaa pakkasta sietäviin annoskulhoihin ja heitä pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ota pois pakkasesta 10 minuuttia ennen syömistä. Siinä ajassa seos pehmenee sopivasti, siinä ja siinä voiko oikeastaan puhua enää jäädykkeestä, mutteipä haittaa.

Arvostelu: syntisen hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti