14.4.2009

Ruoan kuin ruoan paras mauste

Tykkään viljellä leipäjuustoa salaatteihin erilaisten siementen, pähkinöiden ja muiden hippihöpellysten kanssa. Kivoja lisäkkeitäkin saa, kun orjapiiskaa aivojen vasenta puoliskoa. Siellä sijaitsee luovuus, mielikuvitus, intuitio ja monet muutkin hyvältä tuoksuvat sanat. Loppupeleissähän mielikuvitus on jokaisen ruoan paras mauste, avain todellisuuden ymmärtämiseen rinnakkaisilla tavoilla sen kaikkein selvimmän tavan lisäksi.

Useimmiten leipäjuustoa tarjotaan lakkahillon kanssa. Jotkut sotkevat joukkoon myös kermaa. Vanha kansa silpoi leipäjuustonsa paloiksi, laittoi palat kupin pohjalle ja kaatoivat sumpin päälle. He kyllä tiesivät, mitä tekivät.

En oikeastaan tiedä enkä edes arvaa, mihin pyrin, kunhan taas höpisin. Enkä voi sanoa, että tässä tarjoamani ruoka olisi mitenkään innovatiivista. Ei se kyllä haittaakaan. Joka tapauksessa palautin mieleeni sen hauskan trivialiteetin, mikä Polkkapossua on pitänyt pystyssä: kaikkea pitää kokeilla, paskalle saa antaa kyytiä, hyvät asiat säästetään. Broileri, leipäjuusto ja punaviinimarjahyytelö on hyvä asia. Propositioista seurannee automaattisesti säästäminen. Pakko kyllä myöntää, että olen valmistanut täyttä paskaakin ihan kiitettäviä määriä. Jotkut niistä ovat jopa päätyneet sivuilleni, mutta reiluna sällinä olen myös paskani paljastanut. Tässä ei siis ole kyse siitä.


Leipäjuustoa, punaviinimarjahyytelöä
ja broiskua


broilerin rintafileitä
leipäjuustoa
punaviinimarjahyytelöä
vihreää salaattia

Paista fileet kypsiksi ja juusto kevyesti. Tarjoa punaviinimarjahyytelön ja vihreän salaatin kanssa.

Arvio: Sikahyvää.

4 kommenttia:

 1. Paistoitko juuton ihan vaan pannulla?

  VastaaPoista
 2. Mutta suurin osa on kuitenkin hyviä ja maukkaita asioita. Ja mielikuvituksella. Taputapu! Elä ruoski liikaa, tuloo rantuja.

  VastaaPoista
 3. Jep, paistoin ihan rasvassa vaan.

  Rouskiminen on hauskaa :_D

  VastaaPoista
 4. Leipäjuuston paistaminen kuulostaa mielenkiintoiselta! Ei varmaan hassumpi juttu. Ite meinasin ens viikon synttäreillä tarjota leipäjuustoa lohen kanssa :)

  VastaaPoista